Címlap » Hírek » Kultúra » 4 program a hétköznapok egyhangúságának megtörésére

4 program a hétköznapok egyhangúságának megtörésére

Néha érdemes kikapcsolódni a pároddal, így meg lehet törni a hétköznapok egyhangúságát. Mozduljatok ki, csináljatok közös programot, s az együtt megélt élmények segítenek még szorosabbá tenni a köztetek lévő kapcsolatot. A következő programok akkor is felhasználhatók, ha már évtizedek óta együtt vagytok, s szeretnétek új színt vinni a közös életetekbe.

Kattints IDE!

Mozi és vacsora

Sokan lebecsülik a mozi adta élményeket, mivel ma már minden otthonban van nagyképernyős tévé és jó minőségű filmkínálat. A mozizás azonban sokkal többet jelent ennél, mivel ekkor elmentek otthonról, közösségben lesztek, és a hatalmas vetítővásznat sem pótolhatja semmi más. Az esti filmnézéssel ráadásul visszakaphattok valamennyit a fiatalkori emlékeitekből, amikor még a mozizás rendszeres hétvégi elfoglaltság volt. Érdemes nem megtömni magatokat pop-cornnal vagy üdítőkel, hanem helyet foglalni egy közeli étterembe. Így az este egy közös beszélgetéssel és finom vacsorával fejeződhet be, ami tökéletesen feltölt titeket a mindennapokra.

Városnézés

A legtöbb város mindig tartogat látnivalókat, akármikor mozdultok ki. A legjobb, ha nem terveztek pontos programot, hanem elindultok, s végig sétáljátok a kedvenc helyeiteket. Gyakran lehet belefutni olyan meglepetésekbe, melyekre korábban fel sem figyeltetek, s akár kisebb összegekből is kiválóélményekkel gazdagodhattok. A jól ismert dolgokat felkeresve pedig nosztalgiázhattok, előhívhatjátok a kedvenc emlékeitek, s az újra átélt élményekkel még szorosabbá tehetitek a kapcsolatotokat. Ha a lakhelyetek kicsi az ilyen túrákra, akkor autózzatok el a legközelebbi nagyvárosba, vagy vegyetek jegyet egy vonatra, s utazzatok azzal! A közös vonatozás újabb olyan élményeket adhat, melyet még fiatalkorotokban tapasztaltatok meg utoljára.

Piknik

sportnap

A piknikezés is egy olyan program, mely senkinek sem okozhat gondot. Nem kötelező előre készülnöd, főznöd és sütnöd, néha a spontán dolgok adják a legtöbbet! Szabaduljatok ki a város forgatagából, s keressetek egy nagyobb parkot, vagy látogassátok meg a közeli parkerdőt. Előtte ugorjatok be egy boltba, vegyetek zsemlét, vajat, felvágottat és valami inni valót, s ne felejtsétek el a pokrócot sem! Már a zsemlék lassú megvajazása, a békés evés, a titeket körülvevő csend is hihetetlenül megnyugtat majd, de a pokrócra le is dőlhettek, s átbeszélhetitek a következő órákat. A gondtalan heverészés, a nyugalom mind olyan dolgok, melyek távol állnak a hétköznapok rohanásától.

Söröző

Bár a legtöbb söröző zsúfolt és hangos, akár Budapesten is lehet olyan kisebb helyeket találni, ahol nincsenek sokan, és nyugodtan el tudtok beszélni. Persze nem az elfogyasztott alkoholon van a hangsúly, de egy-két sör vagy egy kis likőr fel tudja oldani a feszültséget és kellemesebbé teszi a hangulatot. Ha igazán jó helyet találtok, akkor zsíros deszkát is kérhettek, ezzel pedig újra előhívhatjátok a fiatalkori emlékeket és nosztalgiázhattok. Kérjétek lila hagymával, s ne törődjetek azzal, hogy mindkettőtök lehelete hagymaszagú lesz. Az ilyen apróságokon való felülemelkedés teszi a kapcsolatotokat még erősebbé és magabiztosabbá!

Forrás

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top