Címlap » Hírek » Kultúra » 5 dolog, amit egy szakítás megtanít

5 dolog, amit egy szakítás megtanít

Egy szakítás mindig szomorú dolog, hiszen véget ér valami, ami addig boldoggá tett. Mégis vannak előnyei is az elválásnak, új dolgokat tanulsz, melyeket sikeresen felhasználhatsz az új kapcsolatodban. Ehhez nem kell más tenned, mint megállni egy pillanatra, visszatekinteni, s megnézni, hogy pontosan mi is történt a szakításod előtt.

Kattints IDE!

Ebben a bejegyzésben öt olyan dolgot szedtünk össze, amit te is megtanulhattál az előző párkapcsolatodból.

Megtanulod, mennyit érsz

Sok kapcsolat azért ér véget, mert az egyik fél túlságosan aláveti magát a másik félnek. Ha te is így tettél, mégis véget ért a szerelem, akkor már rájöhettél, ennek nincs értelme. Határozd meg magad, s mondd el, ki is vagy valójában! Tégy róla, hogy az új párod is tudja ezt, és tiszteletben is tartsa. A kölcsönös tisztelet minden kiváló partnerkapcsolat alapja, ha ez nincs meg, akkor jó eséllyel megint egyedül találod magad.

Megtanulod, mire van pontosan szükséged

Egy rosszul sikerült viszony legfőbb előnye, hogy utólag rájöhetsz, mi siklott benne félre. Mik voltak azok a momentumok, ami nem fog hiányozni, és mely pillanatokat hoznád vissza szívesen? A rossz dolgok könnyen elkerülhetők, ha sorsod a saját kezedben tartod, s tudatosan így alakítod partnerséged az új pároddal.

Megtanulod, mikor kell nemet mondani

5jel

Nagyon nehéz nemet mondani a másik félnek, de ha sohasem teszed ezt meg, előbb-utóbb a fejedre fog nőni. A szakítás után pontosan fel tudod idézni azokat a helyzeteket, amikor nemet kellett volna mondanod, de mivel nem tetted meg, vége lett a kapcsolatnak. Megtanulsz nemet mondani, ezzel már a szerelem keresése közben is jobb munkát tudsz végezni, mint korábban.

Megtanulod, hogy kit keresel pontosan

Ha átgondolod, hogy mit szerettél az előző partneredben, és mit utáltál benne, tudni fogod, kit is keress. Mennyire tolerálhatók bizonyos tulajdonságok? Vannak fontosabb dolgok egy megbízható társban? Tökéletes partner soha sincs, de te sem vagy hibátlan. Találd meg az ideális lelki társad, s határozd meg, mely jellemzők kellenek ahhoz, hogy valakivel boldogan élhess. Ha ezt összeszeded, akkor a partnered felkutatásakor könnyebben meg tudod találni az ideális jelölted. Utána már minden azon múlik, hogyan alakítjátok a közös sorsotokat.

Megtanulod, hogyan változtass egy félrement kapcsolaton

Végül, egy szakítás arra is kiváló alkalom, hogy felismerd, mikor ment félre a szerelmetek. Lehetett volna rajta változtatni? Mit kellett volna megtenni ahhoz, hogy még mindig együtt legyetek? A hibák felismerésével és kiértékelésével sokkal egyszerűbbé válik az új szerelmi életed, hiszen többet nem fogod elkövetni ugyanazokat a dolgokat. Ha pedig a dolgok rossz irányba indulnak, akkor még időben felismerheted a jeleket, s változtathatsz a dolgokon.

Nem szégyen tanulni, s ugyanilyen fontos, hogy levond a megfelelő következtetéseket. Minden egyes tönkre ment kapcsolat után bölcsebb leszel, s végül megtalálod azt az embert, aki tökéletesen kiegészíti személyiséged. Ne feledd, a szakítás csak egy állapot, melynek segítségével végül megtalálod új szerelemed!

+1: megnézem

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top