Címlap » Hírek » Kultúra » A Feng Shui és a színek

A Feng Shui és a színek

A Feng Shui egy ősi térrendezési módszer, a módszer korlátainak betartásával és egy sokkal szebb, élhetőbb és boldogabb otthonunk lehet. A Feng Shui szerint a színeknek nagyon fontos jelentéseik és hatásaik vannak , így mindenképpen érdemes betartani néhány szabályt, ha a Feng Shuinak megfelelő falakat szeretnénk.

Kattints IDE!

A színek hatása az életünkre

Mint azt mindannyian tudjuk, a színek aktívan jelen vannak az életünkben, képesek érzelmeket kiváltani belőlünk, de akár a gyógyulási folyamatot is képesek meggyorsítani a színterápiák. Tudósok azt is felfedezték, hogy nem feltétlenül szükséges látnunk ahhoz, hogy érzékeljük a színeket. Vakok tapintás útják is képesek lehetnek a színek érzékelésének. A Feng Shui szerint a színek hangulatunkat képesek befolyásolni, energiaszintünket változtatni.

A színek és használatuk

A sárga az egyik legkedveltebb Feng shui szín, mert energiaszintünket képes megnövelni, segítségével sokkal könnyebben zárjuk ki a negatív dolgokat az életünkből. Alkalmazni bárhol lehet a konyhától a gyerekszobáig. A pihenésre szánt helyeken, a hálóban viszont ne vegyünk ilyen tapétát, ne fessük ilyenre a falat. A szín stimuláló hatása miatt nem lesz nyugodalmunk. A vörös a szenvedély színe, igen domináns szín, ezért semmiképpen nem szabad ezt főszínnek választani, mert egy idő után nyomasztóvá válhat. Olyan helyiségekben alkalmazzuk, ahol nagy a nyüzsgés, aktív élet zajlik.

A fehér is egy igen domináns szín, ha ezt választjuk a falra, akkor mindenképpen nagyon fontos, hogy milyen színekkel kombináljuk. Válasszunk hozzá a Feng Shui szerint pozitív töltetű színket. Ha nem jó színeket passzolunk hozzá, túlságosan is hideg lehet a szoba! A kék színnel bánjunk óvatosan. Míg mértékkel boldogságot, nyugalmat áraszt, ha túl sok van belőle, akkor inkább hideg és depressziós hangulatot áraszthat. Kerüljük a nagy felületeken való használatát, ne válasszunk egyszínű kék bútorokat és ne ilyen legyen a tapétánk.

A Feng Shui szabályai

A Feng Shui szabályai

A lila egy gyógyító szín, ha úgy érezzük, hogy fel kell töltődnünk, akkor válasszuk domináns színnek. Ha rózsaszínt szeretnénk használni, akkor tegyük, de csak óvatosan, legfeljebb a gyermekszobában jó, ha túlsúlyban van ez a szín. Pozitív üzenete van ennek a színnek. A hálószobában ne nagyon használjuk a narancs színt, azonban más helyiségekben nyugodtan. Energizáló, gyógyító szín, a citromsárga mellett ez az egyik legkedveltebb Feng Shui szín. A zöld a harmónia, a béke színe, érdemes minden helyiségbe csempészni ebből a színből. Egyensúlyt, örömöt teremt. Ha túlságosan stresszes életet élünk, akkor akár nagyobb mennyiségben is alkalmazhatjuk.

A fekete rendkívül domináns szín, és soha ne használjuk főszínként, mert sötétséget, betegséget, félelmet ébreszthet. Élénk színekkel kombinálhatjuk. A barna szín nem kimondottan ajánlott a Feng Shui szerint, habár a legtöbb ember használja ezt a színt, mert nem harsány és kirívó. A szürke színnel kapcsolatban is legyünk minimalisták, önmagában elég negatív tud lenni a szürke, ezért csak kisebb mennyiségben alkalmazzuk, semmiképp se legyen ez a fal színe.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top