Címlap » Hírek » Kultúra » A megváltozott telefonkultúra

A megváltozott telefonkultúra

Nem kell sokat visszamenni az időben ahhoz, hogy egy telefonok nélküli és technológiamentes világot lássunk magunk előtt. Amikor nem léteztek a gyors üzenetek, hanem a barátainkhoz gyalog mentünk, és a kaputelefonokon hívtuk fel őket. A gyerekek játszottak az utcán, labdáznak és koszosak lettek.

Kattints IDE!

Azonban az utazásoknál gyakrabban tévedtünk el, térképet használtunk, és csak néhány autóban volt GPS. A fényképezés is nehezebb volt, utána a képeket elő kellett hívni. Az elmúlt évtized alatt azonban a kultúra is nagy változásokon ment keresztül.

Az okostelefonok megjelenésével rengeteg pozitív és sok negatív tulajdonságot is megtapasztaltunk. Miközben a közelünkben lévő valóság egyre inkább a képernyőkre szegeződik, addig új virágok nyílnak meg előttünk. Ma már szinte bármit megtehetünk a technológiának hála. Ha néhány napra egy profi fotós bőrébe akarunk bújni, Akkor csak a telefonunk kameráját kell megnyitnunk.

Például a Xiaomi Note 10 telefon 108 megapixeles kamerával adózik a fényképezni vágyóknak. Eközben a sportolás is új méreteket öltött, ma már órákkal és karkötőkel tudjuk figyelni a lépéseket és a pulzusszámot.

Ma már mindent lehet

telefonkultura

Eközben a takarítás is új évezredét éli. A Xiaomi és más kínai márkák is takarító robotokkal rukkoltak elő, amik helyettünk porszívózzák és mossák fel a lakást. Ezek a robotok belső infrával készítenek térképet a szobákról, hogy akár manuálisan is elküldhessük őket. Mindent telefonos applikációval tudunk irányítani, így még az ágyról sem kell felkelni ahhoz, hogy beindítsuk őket. Akik sokat dolgoznak, mindenképpen hálásak lesznek ezekért a megoldásokért.

Eközben a közlekedés is új fordulatokat vett. Ma már nem szükséges autóval menni mindenhova, ehelyett választhatjuk az elektromos bicikliket és rollereket. A 25 km/órás sebesség elrepít minket a munkahelyre, bevásárolni, vagy a barátok lakásáig. Ezeket az eszközöket otthon tudjuk feltölteni, mint egy telefont, és akár mindennap használhatjuk. Sajnos az újkor új problémákat is felvet, mindenkinek meg kell tanulnia az elektromos készülékek helyes kezelését.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top