Címlap » Hírek » Kultúra » Ahol a karcsúság szégyen

Ahol a karcsúság szégyen

A női szépségideál időben és térben is roppant változatos. Ma – bár számos népszerűsítője akad a kerekebb formáknak, mégis a karcsú, sportos, fitt alak az általánosan elfogadott.

Kattints IDE!

A szubkultúrákat és egyénibb ízlést magukénak tudókat kivéve jelenleg nem sok olyan terület, nép létezik, ami kimondottan a hízást részesíti előnyben, de Mauritániában nagyon is „elszalad a ló” ilyen szempontból. Mauritánia őslakosainál nem elég az, ha van mit fogni az asszonyon, konkrétan kövér lányokat keresnek a férfiak, mikor házasodni akarnak. Ennek következtében kialakult az, hogy a lányokat hizlalják, hogy így jussanak mielőbb jó férjhez. Ízlés kérdése, hogy ki mennyire találja ezt gusztustalannak, de egészségügyi szempontból nincs helye vitának, ezeknek a szegény lányokat több évet elvesznek az életéből azzal, hogy borzasztóan egészségtelen életmódra kényszerítik őket.

Indiában is jelen van a vékony = szegény megfeleltetése, de azért ott koránt sem ennyire. Mauritánia egyes részein még hizlaló tábort is fenntartanak, ahol a lányok egész nap magas tápanyag, zsír és szénhidrát tartalmú ételeket esznek. Természetesen fogalmuk sincs arról, mi az, hogy tápanyag, de azt tudják, mit kell enni ahhoz, hogy a hurkák szaporodjanak testükön. sajnos a világ számos pontján él még az a felfogás, miszerint az asszony (és sokszor a férje is) legyen jó húsban, hiszen ebből látszik, van mit a tejbe aprítani, valamint az az egészséges, ha pirospozsgás és kerek mindenhol.

Ahol a karcsúság szégyen

Ahol a karcsúság szégyen

A mauritániai hagyománykövető családoknál a lányok megfelelően kövérre való nevelése már egészen kicsi korban megkezdődik. Mikor a kislányok elérik a 6-7 évet, a tehetősebb családok külön személyzetet foglalkoztatnak (inkább rabszolgákat tartanak) arra, hogy egész nap etessék a gyereket. A lányoknak napi szinten kötelező nagyjából húsz liter tevetejet meginni, reggelire tejben főtt búzát enni, napközben rengeteg rizst, szárított hús. Ha a gyerek nem akar, vagy nem tud enni, az etető asszony megüti, bántalmazza, és ha hányni merne, meg kell ennie, amit nem bírt magában tartani. Nagyjából 12.000-14.000 kalóriát fogyasztanak átlagosan a gyerekek. Természetesen hamar hízásnak indulnak és hatalmas ütemben hájasodnak el. Itt nagyon gyakori a szívbetegség, a cukorbetegség, rákos megbetegedések. Itt a nők bizony nem élnek hosszú ideig, de ez egyáltalán nem érdekli őket.

Mauritániában a lányok nem tanulnak, a nők nem dolgoznak, csak híznak és híznak, majd férjhez mennek és gondoskodnak a szaporodásról, miközben tovább híznak. Karcsúnak lenni kimondottan szégyen, a vékony nők a férfiaknak nem kellenek, de nőtársaik is kigúnyolják, megvetik, korcsnak, értéktelennek találják őket.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top