Címlap » Hírek » Az esküvői zenekar megválasztásának útvesztői

Az esküvői zenekar megválasztásának útvesztői

Az Esküvői Zenekarok listáját itt tekintheti meg »

(1. rész)

Esküvőre zenekart, Dj-t? Milyet? Hány főst? Milyen műsora legyen a zenekarnak? Biztosan jó lesz a keresztapám ismerőse is, hiszen ő is szokott zenélni …

EsküvőzenekarokIlyen és hasonló gondolatok foglalkoztatják az ifjú párokat. Nagyon nehéz olyan tanácsot adni, ami csalhatatlan. Azért engedjétek meg, hogy néhány gondolattal megkönnyítsem ezt a nem könnyű feladatot számotokra.

Számomra nem kérdés: nem Dj, hanem zenekar! Igen, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a DJ képtelen a zenét megtölteni emocionális tartalommal, és pont ez a lényege a dolognak! Ma már egy picit magára igényes társaság, házavatóra, szülinapi partyra, stb., is zenészt hív, és nem a CD- ket váltogatja. A DJ nagyon jó egy klubban, de nem esküvőn! Aki megelégszik egy ilyen „lélek nélküli”szolgáltatással, persze válassza azt. Szerintem egy jó zenész bármikor felülmúlja a DJ adta élményt. Valamint, ha az árakat nézzük, hasonló eredményt kapunk. Persze szélsőségek mindig lesznek. Amúgy is „Retrot” kérnek, akkor meg …

A zenekar keresésre igenis időt kell szánni. Megszokott tény, hogy több zenekar közül választják ki a „legjobbat”. Akár 8 – 10-ből.

De mitől is lesz a legjobb egy esküvői zenekar?

 • legyen weboldala – innen sok minden megtudható, vagy nem … hát, akkor menjünk tovább
 • legyen letölthető demója – vigyázat! lehet nem is a zenekaré, de ez is ki fog derülni időben
 • legyen személyesen meghallgatható – hallgassuk is meg….na itt fog kiderülni …
 • valamilyen szinten legyen leinformálható – kérjünk referencia lehetőséget régebbi lagzikból, ha kell a zenekaron keresztül
 • nagyon jó, ha fórumokon olvashatunk a zenekarról
 • ha valaki azt mondja , – én mindent játszok … az gyanús
 • mennyi szünetet tartanak, meddig játszanak a közösen megállapított összegért
 • soha ne az ár döntse el, hogy melyik zenekart választjátok. Az ár abból a szempontból lehet érdekes, hogy hány fős legyen a zenekar. Óriási különbség soha nincs.

A cikk folytatódik, 2. rész: Optimális zenekari létszám egy esküvőn > >

A cikket írta: Gede László – Leslie Music
www.zenekarokaz.hu

Kattints IDE!

Kategória: Hírek, Zene

5 vélemény

 1. nagy lorand zoltan marosvasarhelyi zeneszlakos

  Amiket elolvastam ez MIND igaz, de az is igaz, hogy hány orgonista flopit használ az orgonához, holott a kéz tudása a legfontosabb.
  Én, aki írom ezt, magam is rengeteg sok lakodalmat játszottam, mint orgonista. Ami pedig az én véleményem egy zenekar életében az, hogy zenei izlés találjon. Nem tudom pontosan, hogy a zenészek milyen szintin játszodnak, de az én tapasztalatom szerint jó lenne a ritmusokat a megfelelö zenéhez megkeresni. Nekem pl. két orgonám van ROLAND E 38 és YAMAHA 410 PSR a magyarországi profibb orgonákhoz képest. Ezt a kettőt összevetem, úgy, hogy az eredeti zenét majdnem megközelíti. YAMAHA-n pl .úgy dobolok, mintha természetes dob lenne.
  A másik dolog pedig a zenészek minden korosztály zenei izlését meg kell hogy tanulják.
  PL. a mi zenekarunkban velem együtt három tagból áll
  A primás a nótákat és a csárdásokat, cigányzenét is beleszámitva
  A gitáros a fiataloknak a tánczenét
  Én magam pedig az idösebb generációnak az örökzöld nosztalgia zenét, beléfoglalva az operett részleteket is.

  Öszzegezve: úgy lehet sikeres egy zenekar, ha MINDEN korosztályt boldoggá tesz a zenében

 2. id simon vilmos

  nem reszletezem hany ujparnak elhuztam mar a notajat 34 ev alatt csak azt tudom mondani aki zenekart keres eskuvore mindenkeppen halgassa meg oket hasonlo rendezvenyen ha lehet tobb alkalommal es figyeje meg a repertoart a zenekar tagjai ne cserelodjenek ki mire az on lagzijara sor kerul es azt hogy ne csak a penz erdekeje a zenesz urat hanem mindenkepp arra torekedjen hogy a vendeg az utolso percig jol erezze magat nagyon fontos hogy az ar penz amibe megegyeztek mire a lagzi veget er ne novekedjen es nem kell a zenesz urat elkenyeztetni agyon dicserni mert meg azt hiszi ot unnepelik a vendegek es nem az uj part kivanok boldogsagot minden ujparnak es erezzek jol magukat az eskuvojuken elo zenere ha lehetoseg van ra.

 3. -én teljesen egyet értek nagy lorand zoltannal mivel rengeteg billentyűs floppyzik és becsapja az egész társaságot! én is billentyűs vagyok egy 3 tagú zenekarban de mi teljesen élőben játszunk mindent a régi magyar mulatós, nótás tánc zenétől a mai modern könnyű zenéig.
  Repertoárunk nagyon széles választékú, és probálunk megfelelni minden korosztálynak és eggyaránt külföldi vendégeknek is, ezért több nyelen is zenélünk!
  Aki kivéncsi, látogassa meg youtube csatornánkat :)

 4. Ja és még azt elfelejtettem oda írni hogy mi ugy szoktunk lagzit vállalni hogy ha nincsenek meg elégedve akkor nem kell kifizessenek :)))))

 5. Véleményem szerint az élő zenekar adja meg az esküvő hangulatát. Minnél nagyobb egy zenekar annál autentikusabb lesz. Nálunk például 6 tagú esküvő party zenekar játszott. Ők fiatalos megjelenésűek és kiváló hangulatot csináltak. Fontos szerintem, hogy élő dob legyen, arra jobb táncolni és mindenki elkezd rá mozogni, akaratuk ellenére is…

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top