Címlap » Hírek » Kultúra » Budapest kötelező látnivalói, közös pont a térkő

Budapest kötelező látnivalói, közös pont a térkő

Magyarország fővárosának van pár kiemelkedő épülete, helyszíne, amik kifejezetten Budapest jellegzetességei lettek és turistaként érdemes megnézni őket. De talán még tősgyökeres budapestiként is megéri ellátogatni hozzájuk, hiszen helyiként könnyen meg lehet szokni a környékbeli látványosságokat és hogy milyen impresszívek ezek a helyszínek.

Kattints IDE!

Ezért néha nem árt nem csak Budapesten, de bárhol lakunk jelenleg, tenni egy sétát és megnézni a helyi nevezetességeket, még ha csak egy templomról is van szó. Előfordulhat, hogy találunk valami olyan szép helyet, amit még nem láttunk. 

Az országház

Hazánk egyik legjellegzetesebb épülete a parlament, ami a Duna partján helyezkedik el. Előtte a térkővel szépen leburkolt Kossuth térrel kifejezetten impozáns látványt nyújt. Lehet jegyet venni a Parlamentbe, amivel egy idegenvezető körbe vezet minket, megnézhetjük a Szent Koronát is. Azonban, ha csak egy sétára vágyunk, vagy nincs belépőnk, akkor is megéri elnézni Budapest ezen részére. A környező korabeli épületek gyönyörű szépek, a Duna mentén pedig egész hosszan lehet sétálni és bámészkodni. A Kossuth téren és környékén egész sok padot találhatunk, megéri elidőzni rajtuk és magunkba inni a látványt. 

A Hősök tere

bp

Ha a Hősök terére szeretnénk kijutni, mindenképpen megéri elindulni az Andrássy úton, hogy szemügyre vehessük a 19. századi épületeket, amik önmagukban is látványosak. A Kodály köröndön nem csak az épületeken lehet ámuldozni, de például Balassi Bálint és Szondy György szobrát is megnézhetjük. A fő attrakció azonban mégis a millennium tiszteletére felújított Hősök tere, ami a 19. század óta újra és újra átalakult kicsit a kommunizmus alatt is.

A bejárható, megcsodálható szobroktól nem kell messzire menni, hogy rögtön megcsodálhassuk a Műcsarnokot és a Szépművészeti Múzeumot, amikben állandó és időszakos kiállításokat is megnézhetünk. A Fővárosi Állatkert is közel van, mint ahogy a Városliget is. 

Tartós és minőségi térkővel burkolva

Ezeken a helyszíneken is látszik, hogy milyen nagy jelentősége van annak, hogy egy tér, egy járda, egy útszakasz mivel van leburkolva. Mint láthatjuk, a térkő egyre jobban elterjed, és azért, mert nemcsak esztétikus, hanem azért is, mert valóban tartós megoldást nyújt. A turista látványosságok környéke igen forgalmas az év minden időszakában és a nagy forgalom, a nagy terhelés sem jelent problémát a térkőnek. Érdemes elgondolkodni azon, hogy otthonunkban hol tudnánk hasznát venni. Garázsfeljáró, terasz, járda? A térkő burkolat mindenhol megállja a helyét, és hosszú évekre nyújt megoldást, otthonunkban is.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top