Címlap » Hírek » Kultúra » Ezek a magyar települések voltak a legkeresettebbek tavaly

Ezek a magyar települések voltak a legkeresettebbek tavaly

Tavaly sem történt jelentős változás Magyarország legkeresettebb turistahelyei között, ennek megfelelően 2015-ben is ugyanazok a sztárhelyszínek vonzották a legtöbb turistát, mint a korábbi években, miközben hazánk legdrágább helyei továbbra is Velence, Visegrád, Egerszalók és Kecskemét lettek.

Kattints IDE!

Hévíz volt a legnagyobb vesztes

Az aktuális adatokat a Központi Statisztikai Hivatal szolgáltatta, amihez a kereskedelmi szálláshelyek belföldi és külföldi vendégéjszakái, valamint természetesen az eszekhez kapcsolódó bevételek segítették a kutatókat hozzá ahhoz, hogy összeállítsanak egy átfogó listát. Ebből kiderült, hogy a korábbi évek leglátogatottabb városai és települései közül 2015-ben Hévíz forgalma csökkent a legnagyobb mértékben, a kérdéses gyógyfürdőt ugyanis 14 százalékkal kevesebb külföldi vendég kereste fel, és bár 8 százalékos növekedést mutatott a belföldi forgalom, összességében így is 6 százalékos mérséklődést tapasztalhattunk.

Mindeközben Hajdúszoboszlón, avagy a Hévízzel hasonló népszerűségű fürdővárosban minden tekintetben gyarapodás történt, ezáltal a külföldi forgalom kettő, a belföldi turisták mennyisége pedig csaknem 10 százalékkal növekedett.

Amennyiben a Balaton partján elhelyezkedő településeket vesszük alapul, akkor a legnagyobb veszteséget Keszthely könyvelhette el, ahol majdnem 8 százalékkal kevesebb külföldi vendég volt 2015-ben, de komolyabb csökkenés volt Siófokon és Zamárdiban is, noha előbbi városban csak három, utóbbi esetében pedig mindössze két százalékos mérséklődést mutattak a mérések. Érdekesség, hogy ezeken a településeken a belföldi forgalom jelentős visszaesést mutatott, mintegy 23 százalékkal!

Hévíz

Hévíz

A legkeresettebbek

A 2015-ös esztendő legkeresettebb magyar városai a belföldi és a külföldi vendégéjszakák száma, illetve a bevételek alapján egyébiránt sorban Budapest, és a fenti csökkenések ellenére is Hévíz, valamint Siófok lettek. Mellettük az első tízbe sorban még olyan turisztikai célpontok fértek bele, mint Sárvár, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Bük, Eger, Debrecen, valamint Zalakaros. Csak a bevételek tekintetében egyébiránt meglepően jelentéktelen települések kaptak helyet a legjobbak között, ezáltal a legdrágább településnek tavaly Velence tűnt, de mögötte sorban Egerszalók, Kecskemét és Visegrád is a kiemelten drága célpontok közé sorolható.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top