Címlap » Hírek » Kultúra » Ezért ilyen vékonyak és csinosak a japán hölgyek

Ezért ilyen vékonyak és csinosak a japán hölgyek

A japán nők híresek arról, hogy még idős korukban is hihetetlen vonzóak és szinte légiesen és kecsesen tudnak mozogni, a legtöbbjük pedig jó 15 évet le is tagadhatna a korából. Titkukról mindenki szeretné lerántani a leplet. Sokan tartják úgy, hogy a japánok az étrendjük és a táplálkozási szokásaik miatt néznek ki ilyen jól és vannak szuper formában még idősebb korban is.

Kattints IDE!

Lássuk, akkor mégis hogyan étkeznek ők, érdemes lehet-e nekünk is tanulni tőlük valamit?

Hogyan étkeznek a japánok?

A japán emberek étrendjére egyértelműen igaz, hogy hihetetlenül gazdagon és kiegyensúlyozottan táplálkoznak. Nagy tévhit, hogy folyamatosan szusit esznek, a nap minden szakában. Receptjeik között rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt találunk és persze jóval több halat fogyasztanak, mint mondjuk mi. A japánok ételeik nagy részét párolva, grillezve vagy nagyon kevés olajon hirtelen megsütve készítik el.

Ennek a célja, hogy az élelmiszerbe sokkal több vitamin és ásványi anyag maradjon meg. Mi sajnos a legtöbb esetben vagy bő olajba sütünk, vagy rend szerint pépesre főzzük az ételeinket és a végén így egy víz ízű zöldségköretet fogunk kapni, mely se nem finom, se nem tápláló. A japánok étrendje egyáltalán nem terheli meg a gyomrot, hiszen nem használnak nehéz szószokat és fűszereket sem.

japan

Alapvetően egészséges étkezési szokásaik közé tartozik az is, hogy lényegében kenyér helyett rizst fogyasztanak, így ez az az étel, melyet van, hogy napjában többször is esznek. Ez a rizs nem olyan, mint a mi számunkra jól megszokott, fűszeres köret. Olaj és mindenféle fűszerek nélkül főtt natúr rizs fogyasztás miatt nagyon kevés pékárut szoktak fogyasztani.

A japánoknál nincs is igazán desszert sem ebéd után, ha mégis van valami édesség a fogások végén, akkor ügyelnek arra, hogy nagyon könnyű ételt készítsenek és keveset is esznek belőle, hogy a teljes ebéd se terhelje meg túlságosan a gyomrukat. Ám ezek a desszertek számunkra valószínű, hogy ízetlen sütemények lennének, hiszen nem hasznának sok cukrot és édességeik nagy része kalóriaszegény is.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top