Címlap » Inaktív Zenekarok » Fortress zenekar

Kattints IDE!

Zenekar Ajánló

Fortress zenekar

Képek és zenék

Inaktív..

Bemutatkozás

A zenekart 2001. márciusában alapította Molnár Béla (basszusgitár), Mónus Szabolcs (gitár) és Tóth Norbert (dob). Átesve a kezdeti nehézségeken, próbateremnek látszó objektum felkutatása, dalszerzés, énekes toborzása stb. indulhatott meg a zenekar élete. Az énekes posztot Molnár Péter énekes/gitáros foglalta el. Közel 2 év telt el az elsõ színpadi szereplésig. Idõközben összeállt egy koncertanyag, a tagok is összeszoktak, és kialakult a banda zenei stílusa. Készült stúdió és koncert felvétel. A zenekar saját bevallása szerint gitárcentrikus Rock muzsikát játszik, amihez megpróbál saját ízt adni.Szövegek magyar nyelven íródnak. A koncerteken pozitívak a visszajelzések, így a Fortress lehetõséget kap, hogy nevesebb zenekarok elõtt is szerepelhessen. 2003-ban egy megyei tehetségkutatón, a zenekar III. helyezést ért el, és újabb koncertmeghívásokat kap. Molnár Péter (ének-gitár) Dunántúlra való költözése miatt, úgy dönt, hogy kilép a bandából. A zenekar szerencséjére két héten belül sikerült új énekes találni Tóth Péter személyében. Több jótékonysági koncerten is részt vett a zenekar. Tóth Norbert – dob aki közben az Élet Bölcsõje Közhasznú Egyesület létrehozója is lett, jótékonysági rendezvényt szervez, ahol természetesen a zenekar is fellépést vállal, egy súlyos betegséggel küzdõ kis gyermek megsegítésében.

2005 õszén a zenekar elkészítette kislemezét, aminek pozitív fogadtatását tanúsítja, hogy a több rádió is mûsorára tûzte dalait. 2006 februárjában a Csernobil címû dalra videó-klip készült. 2006.április 26-án volt a 20.évfordulója ennek a szomorú eseménynek. Ehhez a megemlékezéshez segítséget nyújtott a városi sport oktatási és kulturális iroda, oly módon hogy eljuttatta, 32 nyíregyházi oktatási intézményhez, a ” Csernobil-klipet”, ahol rendhagyó osztályfõnöki óra keretében mutatták be. A 20. évfordulón a Fortress Nyíregyháza Fõterén koncertet adott, amit figyelemmel kísért a média is, pl. TV2 Aktív címû mûsora stb. Utolsó tagként csatlakozott a bandához egy újabb remek gitáros, Gaál Tibor. A zenekar klubkoncertek mellett több jótékonysági koncerten is részt vett, és újabb zenei fesztiválokat célozott meg. Fellépett Hobo Blues Band, a Republic és Deák Bill, P.Box elõzenekaraként, játszott a kisvárdai várban az Omen, P.Mobil, Kalapács társaságában. A Banda koncertezett több motoros találkozón és néhány nagyobb Fesztivál visszatérõ vendége is lesz. 2006 októberében megalakult a Fortress Fan Club. A Fortress klub megnyitóján a saját koncert mellett a sztárvendég Tunyogi Péter (ex-P. Mobil) elõadásában játszotta jól ismert P.Mobil dalokat. 2006 év végén történt egy két váratlan esemény, az egyik alapító tag Tóth Norbert (dob), úgy döntött hogy nem folytatja tovább a zenekari tevékenységét, így a zenekar dobos nélkül maradt. Néhány napra rá egy másik szerencsétlen esemény nehezítette a zenekar életét mégpedig, Molnár Béla (basszusgitár) bokatörése. Ezek miatt sajnos több koncert és még a 2006-ra betervezett klipforgatás + egyéb meglepetés is elmaradt.

A zenekar a néhány hetes kényszerpihenõt átvészelte, miközben csatlakozott a bandához Kovács János, aki méltó utód lett a dobos posztra. A Fortress 2007 áprilisában egy rajongó megkeresésére ‘Összefogás koncertet’ szervez. 6 zenekar segélykoncertje, egy agykárosodást szenvedett gyermek gyógykezelésére. A zenekar a szervezésben (fény, hangtechnika, színpad, hangosítás, szállítás, plakátozás stb.) illetve a médiáztatásban (Viva Tv, Cool Tv, Kelet Magyarország) és a rendezvény lebonyolításában is oroszlán szerepet vállalt. Októberben Kétegyházán egy újabb segélykoncerten vett részt, ahol egy agytörzs-daganatos lánynak próbál a zenekar segíteni. 2007. májusában a Fortress elkészítette elsõ nagylemezét, “Együtt veletek” címmel. Az album 8 dalt és Multimédiás részt (videóklip, tv riportok, fotógaléria, dalszöveg) is tartalmaz. 2008 év elején készült egy poén-videóklip a lemezen szereplõ Mese címû dalra. 2008. júniusában Tóth Péter (ének) úgy dönt, hogy kilép a zenekarból. A leszervezett koncertek és az idõ rövidsége miatt a Fortress azt a döntést hozza, hogy átmenetileg a Gaál Tibor – gitáros, aki eddig háttér vokálosként ténykedett a bandában, veszi át az énekes posztot. A koncerteken kapott pozitív visszajelzések (2008-as Hegyalja Fesztivál, Rába rock stb.) miatt úgy dönt a zenekar, hogy nem keres további tagot, és ez a négyes marad a végleges felállás. Tagok: Gaál Tibor ének-gitár; Kovács János – dob; Molnár Béla – basszusgitár; Mónus Szabolcs – gitár. Elkezdõdtek az elõkészületek egy új hangzóanyag elkészítésére és az új videó-klip sem várat sokat magára. A zenekar rendszeresen feltûnik az újságok hasábjain, tv képernyõkön, dalaikat egyre több rádió is a mûsorára tûzi, és a story folytatódik…

Kategória: Inaktív Zenekarok, Rock

1 vélemény

  1. Csintalan Heni

    Sziasztok!
    Nagyon jó a zenekar!15 éves vagyok Gödöllőn élek.Hobbim dalszövegírás.Ha gondoljátok szívesen küldök egy pár dalszöveget ami épp nem találtam rá zenekart.Emailt nyugodtan írjatok.

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top