Címlap » Hírek » Kultúra » Kinél legyen a gyermek?

Kinél legyen a gyermek?

Ha az élettársi vagy házastársi közösség a felek között megszűnik, akkor arról is gondoskodni kell, hogy mi lesz a gyermekek sorsa, mely szülőnél lesz jobb, ha elhelyezik őket. Ez a döntés nem egyszerű, hiszen a gyermek megszokta, hogy együtt van a család, mostantól pedig alig láthatja az apukáját vagy az anyukáját.

Kattints IDE!

Egy nehéz döntés

Néhány esetben a szülő könnyedén lemond a gyermekéről, és elfogadja, hogy olykor-olykor látja csak, de szerencsére az esetek többségében ez nincs így, és mindkét szülő számára fontos, hogy a gyermeke a legjobb kezekbe kerüljön. A legjobb természetesen az, ha a szülők a lehető legobjektívebben képesek felmérni azt, hogy mi a gyermeknek a legjobb, és aszerint dönteni. Nem biztos, hogy egy üzleti ügyekben folyton utazó apuka megfelelően tud gondoskodni egyedül egy vagy több gyermekről, vagy egy pár négyzetméteren lakó évek óta munkanélküli anyuka tudná megadni a gyermeknek a szükséges anyagi jólétet. Természetesen egy párkapcsolati elválás nem ilyen egyszerű, hogy a szülők képesek belátni, hogy nem náluk van a gyermek a legjobb helyen, ezért a válásokkal együtt rengeteg gyermekelhelyezési per is indul.

Gyermekelhelyezési perre nemcsak házasságban élőknek van lehetősége, hanem az élettársi viszonyban élőknek is.

Kinél lesz jobb helyen a gyerek?

Kinél lesz jobb helyen a gyerek?

Kinél van jobb helyen a gyermek?

A bíróság dolga az, hogy eldöntse, melyik szülőnél van a legjobb helyen a gyermek vagy a gyermekek. Rengetegszer fordul elő, hogy mindkét szülő alkalmas arra, hogy a gyerkőcöket nevelje, és pusztán nüánszok döntenek az egyik vagy másik fél oldalára. A gyermeket nem nevelő szülő minden esetben tarthatja a kapcsolatot a gyerekekkel, hogy milyen gyakran és milyen körülmények között, az egyénenként változó, és egy előre meghatározott összeget fizet a volt házastársnak. Sokszor szeretnék a szülők közösen nevelni a gyerekeket, de ez nem mindig a legjobb megoldás. Ilyenkor a gyerekeket hozni-vinni kell, és ha a szülők nem egy városban élnek, vagy valamelyikük elköltözik, szinte kivitelezhetetlen is lesz, hiszen a gyerekek nem tudnak egyik héten egyik iskolába járni, másik héten másikban.

Külföldön vannak olyan jómódú szülők, akik külön lakást vesznek a gyereknek, és egyik héten az egyik szülő van ott, a másik héten a másik. Vagyis nem a gyereket rángatják, hanem ők mennek vagy jönnek a gyerekekhez. Ma Magyarországon azonban viszonylag kevés ember teheti meg, hogy egy külön lakást tart fent a gyereknek. Ráadásul az ilyenfajta megegyezéshez nagyfokú kulturáltság is kell, és a szülőknek a gyerekek érdekeit kell elsődlegesen szem előtt tartani, nem a sajátjaikét, ez pedig nem minden esetben sikerül.

Ha a gyermekek elhelyezéséről van szó, mindenképpen jó ügyvédet fogadjunk fel, hiszen akár tényleg egy apróságon múlhat, kinél lesz elhelyezve a gyerek – egy jó jogi képviselő pedig nagyban hozzájárulhat a sikerünkhöz.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top