Címlap » Hírek » Kultúra » Különböző kultúrák a szerelemben

Különböző kultúrák a szerelemben

Amióta az internek mindennapjaink része lett, egyre több úgynevezett vegyes kapcsolat születik, különböző kultúrákban felnevelkedett emberek között. Egy része működőképes marad a nagy lángolás elmúlta után is, de nagyon sokuk zátonyra fut, talán már az első nagyobb problémánál.

Kattints IDE!

Vannak esetek, amikor igenis van alapja az idősebbek fenntartásainak, amikor arra intik a fiatalokat, talán egy ilyen kapcsolatnak nem lesz jó a végkifejlete, hiszen különböző kultúrákban, különböző normák szerint élnek.

Amíg lángol a szerelem két ember között, addig szinte minden probléma áthidalhatónak, megoldhatónak tűnik. Akkor még mindketten rózsaszín ködben járnak, gyönyörűnek látják egymást, a világot. Természetesen ezt a ragyogást beárnyékolja a józanabbul gondolkodó szülők mindenféle aggálya, aminek – valljuk be – nagyon sokszor valóságalapja van. Sokszor még az egymáshoz közel eső, alig eltérő kultúrák között is nehéz egyensúlyozni, hát még a szinte teljesen eltérők között. Kompromisszumkötésekre lehet szükség.

Biztos, hogy az ellentétek vonzzák egymást?

karos

Bár az ismert mondás szerint igen, ez nem minden esetben igaz. Vannak olyan ellentétek is, amik sajnos áthidalhatatlanok. Kisebb dolgokban még jók is lehetnek a különbségek, amik kicsit izgalmasabbá is tehetik a kapcsolatot, de hosszú távon mégis azok a párkapcsolatok működnek jól, ahol az értékrendek találkoznak, megegyeznek. A szerelem és a másikhoz való kötődés nagyon gyorsan kialakulhat, de egy idő után a felek már elkezdenek komolyabb dolgokkal foglalkozni a másikat illetően. Átgondolják, milyen is lenne az élet más kultúrájú emberrel?

Amíg tart a lángoló szerelem, addig minden csodaszép és könnyű. Mindkét fél úgy érzi, ők lesznek azok a kivételek, akik igenis megmutatják, hogy két különböző kultúrából érkezett ember is tud együtt élni, meg tudják oldani minden problémájukat. Igen, vannak ilyen párok, akik képesek kompromisszumokat kötni, mindkét oldalon, így kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek egymással. Sajnos azonban a legtöbben sosem szabadulnak a gyökereiktől, előjönnek a kulturális különbségek, amik viszályt szíthatnak a párok között.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top