Címlap » Hírek » Kultúra » Lakás kultúra: a vásárlás befektetés, a bérlés kidobás

Lakás kultúra: a vásárlás befektetés, a bérlés kidobás

A lakhatás a munkanélküliség, a migráció és a politika mellett az egyik legaggasztóbb probléma a magyar polgárok számára; az aggodalom még nagyobb, ha a legfiatalabbakkal konzultálunk.

Kattints IDE!

A lakástulajdonlás kultúrája mélyen gyökerezik a magyar családokban. Jelenleg a családok több mint 80%-ának van saját otthona, ami jóval magasabb arány, mint a régió más országaiban. Ezeknek a családoknak majdnem a fele jelzáloghitellel finanszírozza azt, ami szintén magasabb az európai átlagnál.

Az elmúlt napokban a megállíthatatlan és kaotikus politikai és geopolitikai tényező mellett egy új ingatlanbuborék kezdetéről beszéltek. A provokációt a bérleti díjak emelkedése jelenti, mind a központban, mind a munka- és tanulmányi központokkal határos területeken. Az emberek nem szívesen adják el, és ami még rosszabb, nem ismerik fel, hogy az ingatlanárak óriási mértékben fel vannak fújva. Még azok a bankok és takarékpénztárak is, amelyek most a honlapjukon hatalmas kedvezményekkel hirdetik a lakások értékesítését, azt mondják, hogy az igazság nagy részét eltitkolják.

A bérlés hiedelme

Az a hiedelem, hogy jobb bérelni, mint vásárolni hazánkban újra divatba jött, ugyanakkor hamis. Magyarország az egyik olyan ország, ahol a legtöbb lakástulajdonnal rendelkező lakos él. A kiadó lakás ezzel szemben lehetővé teszi, hogy elkerüljük a hitelt, és új befektetéseket válasszunk anélkül, hogy tőkeáttételre lenne szüksége. Egy jelzáloghitellel terhelt ingatlan megvásárlása hosszú évekig tartó teher.

bervas

Pár érdekesség a buborékok létrejöttéről:

  • Irracionális tőzsdei túltengés
  • Globális ingatlanspekuláció
  • Nulla vagy közel nulla kamatlábak
  • Vállalatok, családok és magánszemélyek túlzott tőkeáttétele
  • A származékos ügyletek használata és visszaélése minden eszköz és piac esetében
  • A dollár vagy más valuták manipulációja (leértékelése)
  • Fiktív likviditás, mivel a kormányok bankjegyeket nyomtatnak és kötvényeket adnak el, ami arra kényszerít más országokat, hogy valutát nyomtassanak, hogy megvásárolják ezeket a kötvényeket.
  • Nyugdíjprogramok, amelyek finanszírozása nem elégséges

Ismerősen hangzik?

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top