Címlap » Hírek » Kultúra » Mi mindenre használható a tetőtér?

Mi mindenre használható a tetőtér?

Akinek családi háza van, és felújításba gondolkodik, mindenképp érdemes végig gondolnia, hogy mennyit nyerhet tetőtér vagy a padlás beépítésén. A tetőtereket sokféle módon lehet használni, ezért sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. De milyen céllal érdemes tetőteret beépíteni?

Kattints IDE!

Tárolás

A padlástér, tetőtér beépítésének egyik leggyakoribb módja. Sokan nem akarnak külön lakrészt, szobákat kialakítani, mindössze csak tárolásra használják a tetőteret. Ez a legköltséghatékonyabb megoldás, hiszen nem feltétlen kell statikus vagy mérnök, de még építési engedély sem. Elég egy kis szigetelés, hogy a fent tárolt dolgok jobban védve legyenek, illetve egy stabil, lépésálló padló, ami akár OSB lap is lehet, és már kerülhetnek fel a kinőtt ruhák, a nyári felszerelések, vagy akár a téli-nyári abroncs szett tárolásra. Külön ablakról nem szükséges, de célszerű gondoskodni, az árnyékolásra azonban nem feltétlen van szükség ebben az esetben.

Külön lakrész

Mivel a CSOK is költhető már bővítésre, tetőtér beépítésre, így sokan élnem manapság ezzel a lehetőséggel, így két generáció számára is élhető lehet a családi ház. Sok tetőtér kap külön bejáratot, fürdőt, konyhát, szobákat, így egy teljesen külön lakás alakul ki, amit aztán a gyerekek belakhatnak.

Ehhez természetesen komoly beruházásra van szükség, statikusnak ellenőrizni kell a födém állapotát, sokszor a tető megemelésére is szükség van, a gáz, víz, villany bevezetéséről már nem is beszélve. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű természetes fény is beáramoljon, így minőségi tetőablakokra, és árnyékolókra lesz szükség.

tetoablak2

Plusz szobák

A tetőtér egybe is nyitható a ház többi részével, és nem kell külön bejárat vagy lakrész, sokan csak azért építik be, hogy plusz szobákat nyerjenek, ahogy bővül a család. Természetesen ebbe az esetben is szükség lesz villany, de akár a gáz kiépítésére, hogy fűteni tudjunk, de ha plusz fürdőszobát is tervezünk, akkor víz-szennyvíz kérdését is meg kell oldani.

kiadási lehetőség: azt is érdemes megfontolni, hogy a tetőteret plusz bevételi forrásként használjuk fel, kiépítünk egy külön lakás a már említett tényezők figyelembevételével, de nem saját használatra, hanem kiadási céllal.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top