Címlap » Hírek » Optimális zenekari létszám egy esküvőn

Optimális zenekari létszám egy esküvőn

< < Az esküvői zenekar megválasztásának útvesztői (a cikk 1. része)

Esküvői Zenekarok listája »

(2. rész)

zenekarok létszámaMivel jó magam karmester vagyok és 45 fős Big band-et dirigáltam, elég nehezen kötök kompromisszumot. Természetesen megteszem, mert ekkora zenekarral még sem dolgozhatunk egy esküvőn. Saját példámból kiindulva és a zenei elvárásaimhoz igazítva, az optimális esküvői zenekari létszám 3-4 fő.

De! Csak akkor van értelme a dolognak, ha hozzáértő, tanult zenészekből áll a zenekar és mindenki tudja a dolgát! Minél nagyobb létszámú a zenekar, annál inkább behatárolt műfajilag. Nagyon tisztelem azokat a kollegákat, akik több évet játszottak külföldön, hajókon. De sajnos az a tapasztalat, hogy csak sok, lagziban, itthon eltöltött év biztosítja a honos repertoárt. Igen kiváló zenészek, egész csapat került kellemetlen helyzetbe 3 napos magánrendezvényen, mikor a megrendelő azt kérdezte a zenekarvezetőtől: „egy kis foxot, csárdást nem lehetne?” és nem lehetett, pedig országos hírű zenészekből állt a csapat! Szóval ez a műfaj nagyon összetett …

Sokan felülnek a megfelelő szakmai háttér nélküli hirdetéseknek, és utána bosszankodnak a rossz zene miatt. Kevesen jutnak el igazi jó zenekarok hirdetéseihez. Ma már van néhány olyan oldal, ahonnan, meg lehet „versenyeztetni” a zenekarokat. Ne feledjük! Onnan a zenekarok pénzért látják a Ti elérhetőségeiteket. Ez nem mindenkinek szimpatikus. Inkább azt ajánlom, direktbe keressétek meg a zenekarokat és kérjetek árajánlatot. Láss csodát: Google! Beírod: lakodalmas zenekarok, Leslie Music,  stb. Ha lehet, ne közvetítőn keresztül „vegyetek” zenekart. Lehet nem Ti, hanem a zenekar „fizet” érte.

Nagyon nehéz megfogalmazni mitől jó egy “csapat”. Elsősorban talán attól, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak, és nem csak “félművelt” hétvégi zenészek. Tudom, van kivétel! A nagy számok törvénye alapján mindig is lesz ilyen. De talán nem kellene kísérletezni velük egy ilyen fontos eseményen, mint az ESKÜVŐ!

A cikk folytatódik, 3. rész: Milyen a jó zenekar? > >

A cikket írta: Gede László – Leslie Music
www.zenekarokaz.hu

Kattints IDE!

Kategória: Hírek, Zene

2 vélemény

  1. sokan azt mondják, hogy-talán igazuk van-, mostanában, mind tudható, csak egy szintátizátor és utána v.gitár és hozzátesznek egyéb hangszert. Esküvő legfontosabb mozzanata a mulatós zene, mikor énekelni kell. SZintétizátorra, amely egy ritmusban megy NEM lehet úgy mulatni, mintha van egy dob-gitár-szintétizátor esetleg hozzátenni a basszusgitárt. A tehnika, ugyan, előre fejlődött, de sokan, és igazuk van, az teljes élő zenét ohajtják. Lehet, hogy többfelé oszlik a pénz, de ÍGY lessz jó egy lakodalom.

  2. Szerintem tévedés az, hogy inkább “tanult” zenészekből álló zenekart válasszunk. Én inkább egy jó hangulatú, baráti társaságot választanék, akik ha nem is profik, itt ott van pár félrefújás, félreütés, a buli azonban ettől lesz egyedi.
    A szintis az nem zenekar. A szintis plusz szaxis nem zenekar. A Szintis+szaxis+léggitáros NEM zenekar! A zenekar ott kezdődik, hogy van egy dob. És ilyenkor már egy bass és egy gitár meg nyílván billentyű, a többi meg tetszés szerint.
    Most kíváncsiságból szétnéztem a neten és az ilyen gyűjtő oldalakon lévőkből a 90% még csak zenekarnak sem nevezhető a szememben vagy éppen nagyon gagyi. Tehát egyértelmű, hogy már csak a nem is a legjobbak se túl olcsók.

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top