Címlap » Inaktív Zenekarok » Pilum zenekar

Kattints IDE!

Zenekar Ajánló

 • Monger Tamás – Sugar Band zenekar

  Monger Tamás – Sugar Band zenekar

  Vállaljuk alkalmi rendezvények, állófogadások, vállalati és családi össszejövetelek, bálok, esküvők ...

 • Fortuna zenekar

  Fortuna zenekar

  A zenekar két állandó tagból áll,de kérésre bővülhet.Zenei pályánk 14-15évet mondhat maga után.Próbá...

 • Mesterek zenekar

  Mesterek zenekar

  10 éve alakult széles repertoárral rendelkező fiatalokból álló zenekar vagyunk igyekszünk minél szél...

 • Johan János prímás és zenekara

  Johan János prímás és zenekara

  A zenekarom öttagú, de felkérés esetén harminctagúra is ki tudunk bővülni. Sőt, különböző formációkb...

 • Nagy Zoltán zenész

  Nagy Zoltán zenész

  Széles repertoárunkban mulatóstól a modern tánczenéig minden megtalálható. ...

 • A’la Carte Showband és Party zenekar

  A’la Carte Showband és Party zenekar

  A zenekar, partyzenekar jól felkészült magyar és nemzetközi repertoárral áll rendelkezésre: legyen a...

Pilum zenekar

Képek és zenék

Inaktív..

Bemutatkozás

A zenekar Attila és Renátó találkozása alkalmával alakult 2006 októberében, kezdetben egy akusztikus gitár és akusztikus basszgitár felállással. Az első koncerten a MU színházban játszottunk, Kardos János / KAUKÁZUS / felkérésére és mivel a visszajelzések jók voltak, elhatároztuk, hogy összerittyentünk egy zenekart. 2007 januárjában Atus régi cimborája, Roland is csatlakozott a duóhoz, mint kongás férfi. Egyre világosabbá vált, hogy a helyenként agresszív zenéhez egy még agresszívebb Menyust kell, találjunk, úgyhogy egy szép napsütéses nyári napon, január 13-án lehetőségünk adódott, hogy bemutassuk Menyusnak élőben a dalokat. Szerencsére tetszettek neki az ötletek, és mivel testmagassága szinte megegyezik a miénkkel, csatlakozott hozzánk. A dalokba új életet hozott, a próbákra pedig testszagot. Ahogy teltek a hónapok, mind öregebbek lettünk és az első lemez felvételei közben rájöttünk, hogy hiányzik valaki a zenekarból. Mielőtt ijedtünkben meztelenül szaladgáltunk volna az utcán, Menyus gyorsan bemutatta Nórcit, aki csodálatos hangjával és fuvolajátékával feltette a pontra az I-t. Esős idők jöttek, a madarak messze repültek, hátrahagyták fészküket és Roland úgy vélte, neki más irányba tart az élete. Tehát 4 főre csökkentünk, de nem sokáig, mert egy régi zenésztárs, Szabi mint derült égből friss galamb-kaksi úgy robbant be. Felvettük első, kisköltségvetésű klippünket, a Something című számra. El is érkeztünk a jelenlegi felálláshoz. Mivel nem voltunk megelégedve az első lemezünkkel, úgy döntöttünk, hogy a második lemezünk LP-je felvételeivel összekötjük az első lemez újra feljátszását. Egy sok koncerttel és bulival eltelt év után a dalok beleágyazódtak az ujjainkba, és az első lemez megváltozott. Na, röviden kb így állunk, minden jót gyerekek!

/Írta Vörös Renátó/

Zenekartagok

Balogh Nóra / Nórci / – Fuvola, Vokál

1988-ban születtem. 6 évesen kezdtem elmerülni a zene világában, 10 éves korom óta fuvolázom. Évekig klasszikus zenét tanultam, zeneiskolába majd később konzervatóriumba (zeneművészeti szakközépiskolába) jártam. A gimnázium után úgy alakult, hogy a klasszikus vonalat magam mögött hagyva szabadúszó lettem. A zenekarba Menyus hívott be- utólag is köszi neki, hogy akkor eljött arra a Sprotni koncertre. A fiúkákkal 2007 novembere óta zenélünk együtt a lehető legnagyobb egyetértésben (? J). Az utóbbi hónapokban a vokálozással is próbálkozom. Jó a fiúkkal együtt dolgozni, még akkor is ha néha nevelni kell őket mert azt akarják,hogy táncoljak a színpadon (nem, Rencsi, továbbra sem fogok! :)). Norci voltam, háj evribadi.

Bárkányi Szabolcs / Bamber / – Percussion

1986-ban születtem, a zenével gyerekkorom óta foglalkozok. Igaz kezdetben más irányból indultam, fúvós voltam. Azonban erre ráuntam és az ütős szekció felé fordítottam figyelmem. 2002-ben kezdtem el dobolni Szabó Zoltánnál- aki mai napig a tanárom. Majd jött a Flekk és 2005 ben a Cameltosis zenekar. Renátót a Flekkből ismerem- pedig néha olyan mint ha ezer éve ismerném- Menyhárt urat pedig a Nepenthesből a Flekkes együtt koncertezős időszakból. A Flekk feloszlott, üres hely lett a Pilumba és behívtak perkásnak. Én elvállaltam, és belevágtam, így nyár óta szinte csak ezzel foglalkozom, leginkább autodidakta módon tanulok, ami kiegészül segítségekkel.

Bodnár Attila / Atus / – Gitár, Ének: Sajnos Atus bemutatkozására még várnotok kell, kicsit el van havazva :)

Menyhárth Balázs / Menyus /- dob

1985-ben születtem. 2000 óta dobolok (mesterem Németh Tamás, az egykori Miniből). Eddigi bandák: Road Crew (2002-2004), Nepenthes (2004-2006), Honey Mustang (2005-től), Pilum (2007-től). Főbb hatások: grunge-éra, stoner-éra, The Cure, Primus, Tool illetve minden és semmi.
Bekerülésem roppant puritán módon történt: Renátót régről ismertem, még a Nepenthes-es korszakomban futottunk össze egy házibulin Ráckevén 2004 szilveszterén. Neki és Attilának volt ez a kezdeményezése, ez a Pilum nevű izé 2006 novemberétől, én pedig már kiszállni készültem a Nepenthesből, a Honey Mustang-gel meg akkor indultak be a dolgok. Cimboriális ismeretségünkből kifolyólag felhívott 2007 januárjában, hogy fellépnek a Rocktogonban, és kellene egy zenekar, ugyan, a Honey Mustang eljönne-e velük ? Más műfaj, persze, de nyitottak vagyunk a zenére, gondoltuk. Ott láttam őket először. Már akkor is jónak tartottam az akusztikus attitűdöt, bár akkor még csak Atesz és Renátó játszottak. Utána volt egy koncertmeghívásuk, amin a kongásuk (Hecker Roland) nem tudott volna résztvenni. Itt kerültem először képbe, hogy van-e kedvem kongázni (nem az, hogy tudok-e, hanem hogy akarok-e :) ). Persze “nem” volt a válaszom, de dobolni viszont akartam. Ezen kicsit elképedtek, de 2 nappal a koncert előtt rommá gyakoroltam magam a pénteki fellépésre kis auditóriumomban, és úgy, közös gyakorlás nélkül elnyomtunk 5 számot. Ez nem volt se jó, se rossz. Azóta vagyok itt a bandában.

Vörös Renátó / Rencsi / – Bass gitár

1986-ban születtem, azóta is boldogan élek, 1999-ben eladtam a mocimat, és vettem egy elektromos gityót. Rengeteg formáció volt akkoriban, ahol feldolgozásokat és néhány saját szerezményt dobáltunk az emberek életébe. Garázsban próba, házibulikon koncert. 2001-2003-ban a Balákán – Szindróma nevű hiperpunk formációval 2 éveig játszottunk feldolgozásokat ( Exploited, Sex Pistols, Offspring, stb) . 2002-ben Kicsit zúzdább zenére vágytam, ezért a középiskolás barátaimmal megalakult a Flekk. Itt már csak saját dalokat játszottunk, énekeltem és gitároztam. 4 év alatt egy 8 dalos kislemezig jutottunk, viszont baromi sokat koncerteztünk. 2006 ban érettségi után mindenki időhiánnyal küzdött, ezért sajnos feloszlottunk. Rá pár hónapra indult ez az egész Pilumos őrület, ami azóta is tart ! :) Pilumban a szólógitárt leváltotta a bassz. A zenétől elrugaszkodva, a magánéletben hangmérnök vagyok. Van egy aprócska stúdióm, ahol a barátaimnak veszek fel dalokat. Hangszereket gyűjtök és van 2 halam. Több is lenne, csak az a szemét vitorláshal tegnap megette a piciket. Komolyabb dolgokra gondolva, a legfőbb cél egy világsztár-zenekarban zenélés. Másképp nem tudom elképzelni az életem, de ez még legalább 5 év. Sajnos elég züllött, összevissza életet élek egy átlagpolgárhoz képest, de ezen igyekszem változtatni. Szeretek 2-kor kelni és 2-kor feküdni. Jó olyan szavakat használni, amiket én szoktam mondani. A többiek tudják mire gondolok. Na, kb ennyi, mejgött a pizzám, megyek.

Kategória: Inaktív Zenekarok, Rock

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top