Címlap » Hírek » Kultúra » Szerelem a lakberendezésben is

Szerelem a lakberendezésben is

Amikor elképzeljük az álomotthonunkat, akkor elsősorban a stílusát képzeljük el. Elképzeljük, hogyan rendezzük be a nappalit vagy a szobákat a minimalista, skandináv vagy a bohém stílusirányzat jegyeivel, esetleg elképzeljük a tökéletes konyhát vagy fürdőszobát.

Kattints IDE!

Amerikában azonban nagy divatja van annak is, hogy úgynevezett szerelemszobákat építsenek, melyek többek szimpla hálószobánál, hanem valóban a szerelem és az intim együttlétek dominálnak a kialakításuknál. Ez Magyarországon nem divat, hiszen a legtöbbeknek nem adatik meg a lehetőség, hogy egy külön szerelem szobát alakítsanak ki.

Amerikában viszont ezek a szobák nagyon népszerűek, sőt, vannak kifejezetten olyan tervezők és lakberendezők, akik ilyen szobák tervezésével foglalkoznak. Meglepő lehet, de ilyen szobákat a fiatal párok mellett gyermekes párok, sőt egyedülállók is kérnek, és a cél az, hogy felfedezzék azokat az örömöket, melyeket az intim együttlétek jelenthetnek a számukra. Érdekes, hogy az ilyen intim hely kialakítást azoknak is javasolják, akik teljesítményproblémával küzdenek, de azoknak a házaspároknak is, akik elhidegültek egymástól.

Milyen bútorokat találunk kifejezetten párok számára?

szerelmesek

Nem is gondolnánk, hogy vannak olyan bútorok, amelyek kifejezetten arra valók, hogy izgalmasabbá tegyék a szerelmi életünket. Nem kell egyből olyan dolgokra gondolnunk mint a káma fal vagy a hinta, sokkal hétköznapibb bútordarabok is bekerülhetnek egy ilyen szobába. Ilyen például a tantraszék, vagy más néven tantrafotel, mely egy nappaliban is megállná a helyét, egy szerelemszobába vagy egy hálószobában pedig nagyon hasznos lehet, például a magasságkülönbség áthidalására.

De bekerülhet egy csókkanapé, puha szőnyeg, bármi, aki felkelti az érzékeinket, és persze a vágyunkat a párunk iránt. Persze nem kell ahhoz átszelnünk az óceánt, hogy ilyen jellegű szobát alakítsunk ki magunknak. A hálószobánk kialakításánál is figyelembe vehetjük az igényeinket, és egy-két plusz bútordarab beszerzésével szerelemszobává alakíthatjuk.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top