Címlap » Hírek » Kultúra » Újfajta inzulin forradalmasíthatja a cukorbetegség kezelését

Újfajta inzulin forradalmasíthatja a cukorbetegség kezelését

A cukorbetegség az egészségtelen, mozgásszegény életmód, valamint az elhízás terjedésével egyre komolyabb problémát jelent világszerte, éppen ezért az orvostudomány folyamatosan próbálja újabb és újabb módszerekkel, valamint lehetőségekkel forradalmasítani a cukorbetegség kezelését.

Kattints IDE!

A közelmúltban nagy lehetőségeket találtak például az őssejtek tekintetében, de a közelmúltban felbukkantak a színen az úgynevezett okos inzulinok is, amelyek a kutatók szerint szintén reformértékűek lehetnek a diabétesztől szenvedők számára.

Okos inzulin lesz az okos megoldás

A Massachusettsi Műszaki Egyetem által megálmodott okos inzulin lényege, hogy nem kell egész nap vérvizsgálatot végeznünk ahhoz, hogy ellenőrizhessük vércukorszintünket, amit aztán injekcióval kell kordában tartanunk, hanem csak be kell vennünk az okos inzulin névre hallgató tablettát, ami képes lesz arra, hogy a keringési rendszerünkben érezze a vércukorszint változását. Ezáltal a gyógyszer csak akkor aktiválódik majd, illetve fejti ki hatását, amikor arra valóban szüksége lesz.

A szer már kísérleti stádiumban van, létezik, és állatkísérletek során nagyon sikeres eredményeket értek el vele, ezáltal hamarosan megkezdődhetnek az emberi önkénteseken való kísérletek is. A szakértők hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy még hosszú éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy a tesztek után megkezdődhessen a gyógyszer gyártása, illetve ezzel egyetemben forgalomba kerülhessen a készítmény, ami valóban új utat nyitna a cukorbetegek számára – pláne a komfortérzet tekintetében.

Fogyjon le: meizitangrendeles.com

Fogyjon le: meizitangrendeles.com

A gyógyítás a végső cél

Akik cukorbetegségtől szenvednek – pontosabban annak egyes típusú fajtájától –, azok képtelenek az inzulin önálló termelésére, vagy annak felhasználására, ezáltal inzulin injekciók segítségével juttatják be szervezetükbe a szükséges mennyiséget, máskülönben vércukorszintjük nagyon veszélyes mértékben megemelkedne. Ennek a veszélye, hogy az inzulin befecskendezésekor a vércukor szintje akár nagyon alacsonyra is süllyedhet, tehát az ilyen típusú cukorbetegségtől szenvedőknek rendszeresen mérniük kell vércukruk szintjét, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ez az érték a megfelelő zónában van-e.

A diabétesz-kutatók egyébiránt már hosszú évek óta keresik a módját annak, hogy miként lehetne sokkal elviselhetőbbé és komfortosabbá tenni ezt a kellemetlen és körülményes betegséget, de úgy tűnik, hogy most, az okos inzulin feltalálásával értek el először akkora áttörést, hogy az valódi változást eredményezhessen. Az okos inzulinnak jelenleg többféle típusa is fejlesztés alatt áll, de a lényege, hogy automatikusan képes legyen aktiválódni abban az esetben, ha a vércukorszint már veszélyesen megemelkedne, és azonnal abbahagyja az összetevők kiválasztását, ha az érték visszatért a megfelelő szintre. Ezzel párhuzamosan egyre több kísérlet van azzal kapcsolatban is, hogy miként lehetne tartósan megszüntetni, mondhatni meggyógyítani a cukorbetegséget, amire a jelek szerint talán az őssejt-kutatás adhat majd választ a későbbiekben.

Kategória: Kultúra

2 vélemény

  1. Szabó András

    Forradalmasíthatja a cukorbetegség kezelését,az okos inzulin feltalálása.
    Egy a gond,mire bevezetik,főként a mi kis-hazánkban,s ha majd hozzájutnék
    valószínű,már két méternél mélyebben leszek.

    • Igazad van. Megy a süketelés évtizedek óta, eredmény meg semmi. A gyógyszeriparnak nem érdeke, hogy meggyógyuljunk, hogy szakadna rájuk az ég! Mire meg lesz a gyógymód, már ahogy írtad, – két méter mélyen leszünk a föld alatt.

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top