Címlap » Hírek » Kultúra » 4 erotikus festmény, amikről el se hinnéd, hogy léteznek

4 erotikus festmény, amikről el se hinnéd, hogy léteznek

A lényeges dolgok ábrázolása természetes és a vágy is arra, hogy a számunkra fontos dolgokat megörökítsük valamilyen módon. Régi civilizációk egyáltalán nem szégyenlős módon ábrázolták a termékenységet, azonban, ahogy az ember előre haladt, egyre kevésbé volt illő nyitottan beszélni a szexről és ez a tabu még mindig él.

Kattints IDE!

Ezért mutatunk most meg pár olyan művészeti alkotást, amik egy olyan időszakban készültek, ahol ez a tabu erősebben élt, mint ma.

Gustave Courbe: A világ eredete

A világ eredete kifejezés az ember életére és annak körforgására utal. Elég találó a cím, ha ránézünk a festményre és rájövünk, hogy egy női nemi szervet ábrázol. A mű elkészültének környékén, 1866-ban nem volt ritka a női akt festése, viszont az igazán intim testrészek takarásban maradtak.

Franz von Bayros: Történetek az öltözőasztalról

Az 1866 és 1924 között élt festőművésznek képtelenség akár csak egy alkotását kiemelni a többi közül. A cím ezért egy sorozatára utal, amiért letartóztatták és el kellett hagynia Németországot. A nyomatai mindegyikén találhatunk nőket mindenféle szexuális aktusokba bonyolódva, nem feltétlenül hagyományos módon. Még ma is merésznek mondhatóak ezek az alkotások, de talán, ha más előnyük nincs is, azt megtanulhatjuk, hogy az örömszerzésnek rengeteg módja és trükkje van.

festmeny

Heinrich Lossow: A bűn

Ez az 1880-ban elkészült festmény hatalmas port kavart, főleg, hogy az inspirációja is egy egyházzal kapcsolatos történetről szól. Nem lehet tudni, hogy tényleg megtörtént-e, de állítólag a pápa prostituáltakat hívott magához és többedmagával együtt nézte őket, ahogy táncolnak, majd a férfiak orgazmusainak száma alapján értékelték őket.

Octave Tassaert: Az elátkozott nő

A felsorolás utolsó festménye, az 1859-es, már-már pátosszal átitatott Az elátkozott nő. A fent már megemlített művektől nem különbözik annyiban, hogy egy olyan korban egy olyan témát feszeget, ami szinte elképzelhetetlen volt. Pedig az erotika annyira az élet és a körforgás része, hogy muszáj minden aspektusáról szót ejteni és beszélni róla. Nem lehet szégyen, se az orgazmus, se az impotencia, sem a méret.

Támogató: klikk ide

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top