Címlap » Hírek » Kultúra » Egyre többen tartanak Magyarországon papagájt

Egyre többen tartanak Magyarországon papagájt

Bár az elmúlt évekbe a szomszédos országokban sokkal népszerűbb volt a papagájtartás, mint Magyarországon, egyre nő azoknak a száma, akik nem kutyát vagy macskát választanak házi kedvencnek, hanem díszmadarat, közülük is inkább papagájt.

Kattints IDE!

Papagáj tenyésztőből is egyre több van, és az is tapasztalható, hogy külföldről is sokan vásárolnak Magyarországról papagájokat. Ennek egyik oka természetesen a kedvezőbb ár, hiszen az angol és a holland papagájárak lényegesen magasabbak, talán a szlovák és horvát árak hasonlóak a hazai árakhoz.

Bár az alacsonyabb árakat a kereslethiánnyal magyarázzák, mégis egyre többen vásárolnak papagájt. Ezek a vicces, intelligens, színes, mókás madarak különleges társai lehetnek az embernek, de természetesen, ahogyan minden kisállat, ők is gondoskodást és odafigyelést igényelnek.

Miért válasszunk papagájt házi kedvencnek?

A kisállattartásnak számos előnye vagy, hiszen előzik a magányt, szórakoztatóak, és rengeteg szeretetet képesek adni. Ez a papagájokra ugyanúgy igaz lehet, mint mondjuk a kutyusokra vagy a tengeri malacokra.

papagajok

Manapság a megfelelő házi kedvenc kiválasztásánál is döntő szempontnak számít az ár, így sokan döntenek a madártartás mellett, mert úgy gondolják havonta így kevesebbet kell kisállatukra költeni, mint mondjuk egy kutya esetében, az állat áráról már nem is beszélve. De amellett, hogy egy madár tartása valóban költséghatékonyabb, számos más előnye is van.

A papagájok rendkívül intelligens lények, általánosságban elmondható, hogy egy 3-4 éves óvodás gyermek értelmi színvonalát képesek elérni, akárcsak egyes kutyafajták. Emellett meglehetősen szociálisak, bár nem minden fajta, de a legtöbb papagáj szereti az ember társaságát, sőt, kifejezetten igényli, ezért ezek az állatok rendkívül jó társaságot biztosíthatnak a számunkra,papa méghozzá nagyon hosszú ideig.

A kisebb fajok élettartama úgy 20-30 év, de nagyobb társaik akár 80 évig is élhetnek. Ha nincs tollallergiánk, és kedveljük a madarakat, akkor érdemes megfontolni a papagájtartás is, ha kisállatban gondolkodunk.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top