Címlap » Hírek » Kultúra » Így csökkentheted testsúlyodat masszázsmedencével

Így csökkentheted testsúlyodat masszázsmedencével

A masszázsmedence egészségünkre gyakorolt pozitív hatásáról rengeteg alkalommal hallhattunk már, méghozzá a lehető legkülönfélébb kontextusokból.

Kattints IDE!

Az ilyen esetekben azonban a legtöbbször csak arról hallhatunk, hogy a masszázsmedencék milyen jó hatást gyakorolnak izom- és ízületi bántalmainkra, a stresszre, ezáltal lelki egyensúlyunkra, de azt csak nagyon kevesen emelik ki ilyen esetekben, hogy egy jakuzzival bizony testsúlyunkra is nagyon pozitív hatást gyakorolhatunk.

Ezért is mondják nagyon sokan, hogy a masszázsmedence rengeteg embernél az első lépés az életmódváltás, az egészségesebb mindennapok felé, hiszen a rendszeres jakuzzi használat nagyon jó hatást gyakorol szervezetünkre a zsírégetés tekintetében. Merthogy mik a sikeres testmozgás legfontosabb elemei? Leginkább a testedzés, az egészséges étrend, valamint az életmód. Ezek közül leginkább az életmód és a testedzés terén nyújthat segítő jobbot egy kiválóan megválasztott masszázsmedence, amely a súlycsökkentési eredmények eléréséhez és megtartásához, valamint az általánosságban vett jobb közérzethez egyaránt hozzájárul.

Hogy miként?

Egy pezsgőfürdő nagyon sokféle módon képes arra, hogy hozzájáruljon egészséges életmódunk kialakításához. Segítséget nyújt például ahhoz, hogy fenntartsa a test és a lélek egészségesebb egyensúlyát, amelyek kiemelkedően fontosak, mondhatni az alapok abban az esetben, ha csökkentenénk testsúlyunkat. A pezsgőfürdőzés ugyanis képes lecsökkenteni a bennünk lakozó stressz mértékét, miközben segíti a nyugodt alvást és pihenést, ami az anyagcsere folyamatainak gyorsításában rendkívül fontos szempont. A masszázsmedencével hozzájárulhatunk továbbá az edzések előtti bemelegítéshez, vagy az utána következő regenerálódáshoz, ami kifejezetten jótékonyan hat az izmokra és az ízületekre egyaránt.

A masszázsmedence képes tovább nagyszerűen ellazítani izmainkat, miközben csökkenti az ízületek feszességét, de jó hatást gyakorol az izomlázra is, méghozzá főként testedzés után, hiszen képes egyfajta súlytalansági állapotba vezetni minket. A masszázsmedence ezen felül megnyugtatja az izmokat, növelve azok rugalmasságát, ezáltal előbb alkalmassá válunk arra, hogy visszatérhessünk az aktív testmozgáshoz. Sőt mi több, a rendszeres jakuzzi-használat a kutatások szerint képes enyhíteni a legkülönfélébb egészségügyi problémák tüneteit, mint amilyen a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy az artitisz, amelyek sok esetben alaposan megnehezíthetik vagy el is lehetetlenítik a súlycsökkentést.

Jakuzzival a narancsbőr ellen

A súlycsökkentés persze önmagában sokszor nem elegendő ahhoz, hogy életmódváltásunk sikerrel záródjon, hiszen visszamaradhat kellemetlen narancsbőr, ami rengeteg ember életét megkeserítheti, noha leginkább csak esztétikai problémaként tekinthetünk rá. A narancsbőr egyébiránt nem más, mint a bőr alatt felhalmozódó zsírszövetek ödémás elváltozása, aminek az oka minden esetben az itt felhalmozódó méreganyagok mennyisége, a rossz keringés, valamint a víz visszatartása.

Az elváltozás rendszerint a csípőn, a combon és a fenékrészen jelenik meg, és kisebb-nagyobb mértékben a felnőttek 90 százalékát érinti 30 éves kor felett, ehhez pedig még elhízottnak sem kell lennünk. Kezelése szinte lehetetlen, de a masszázsmedence révén lehetőségünk nyílik tenni ellene, a kisebb elváltozásokat pedig maradandóan eltüntetni, hiszen a masszázsmedence képes serkenteni a vérkeringést a kérdéses területeken, ezáltal simítani a bőr felszínét.

Szerző: www.drspa.hu, Dr. Bertényi Uszodatechnika

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top