Címlap » Hírek » Kultúra » Nem egyszerű eset, amikor a kultúra és a tudomány költözik új helyre

Nem egyszerű eset, amikor a kultúra és a tudomány költözik új helyre

Egy család költözésekor már-már természetes, hogy hívjuk a költöztető céget, aki pár óra alatt képes egy egész lakás holmiját a szállító kocsiba helyezni és átköltöztetni az új otthonukba.

Kattints IDE!

Az otthoni tárgyak és bútorok védelme érdekében zsákokat, buborékos fóliás csomagolást és dobozolást javasolnak. A család ilyenkor képes saját maga, segítség nélkül is felkészülni a költöztetők érkezésére és aztán már bátran bízhatják magukat a kötöztető szakemberekre, hogy azok bepakoljanak és átszállítsák a holmikat az új helyre. De mi a helyzet, ha a tárgyak különösen értékesek, speciális csomagolást és szállítást igényelnek? Mint például egy múzeum esetében.

Így költözik el egy múzeum

Nemrégiben éppen Magyarországon, Dunaújvárosban kényszerült költözésre az Intercisa Múzeum, amely a környékbeli régészeti, történeti és néprajzi emlékeket gyűjti és őrzi. Az itt megtekinthető tárgyak nagy értéket képviselnek és különösen fontos kulturális emlékeket őriznek, akárcsak más múzeum becses tárgyai, kiállított ereklyéi.

Nem egyszerű eset, amikor a kultúra és a tudomány költözik új helyre

Nem egyszerű eset, amikor a kultúra és a tudomány költözik új helyre

A szállításuk speciális szakértelmet és csomagolást igényel. A speciális, sérüléseket megakadályozó csomagolásokon túl speciális, faládákba helyezik el biztonságosan az egyes tárgyakat és a költöztető cég is gondos odafigyeléssel kell, hogy foglalkozzon a rakodással, szállítással.

Már a Csodák Palotája is elköltözött

Akárcsak egy múzeum esetében, a Csodák Palotájában is fontos tárlati kiállítási tárgyak szerepeltek. Az Öveges professzor ötlete alapján alakult csodás tárlat a gyerekek kedvence és sok lelkesedést adott a kis tudós palántáknak is, hogy kedvet kapjanak a későbbikben fizikával, matematikával vagy éppen kémiával foglalkozni. A Csodák Palotája 1996-ban nyílt meg és 2005-ig a Váci úton volt, onnan először a Millenárisba költözött, majd a Campona bevásárlóközpontba. Ezt kellett idén elhagyniuk és Óbudára költöztetni az egész kiállítást. A több mint 250 tudományos játékot a költöztetők gondos odafigyeléssel, biztonságos módon tudták immáron harmadszorra is elköltöztetni.

Médiatámogató: www.koltoztetes-szallitas-s-transport.hu

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top