Címlap » Hírek » Kultúra » Nem könnyű a grafikus élete

Nem könnyű a grafikus élete

Miközben a fizikai áruk és boltok népszerűsége megcsappant, addig a webáruházak a virágkorukat élik. Akik most kapaszkodnak fel erre a trendre, még éppen időben csatlakoznak a világháló kínálatába.

Kattints IDE!

Nem kell többé azon gondolkodni, hogy miből fizessék ki a bérleti díjakat, ráadásul a vevőkör felkutatása is könnyebbé válik, mivel mindenki az interneten létezik. Ha ez nem lenne elég, akkor a számlázástól sem kell rettegni, főleg, amióta bevezették az e-számlakiadás kötelességét. Ha megtaláltuk a nekünk való online számlázót, akkor onnan már gyerekjáték.

Gondolkodjunk online

Sok munka van, ahol az alapok szinte le vannak téve eléd, vagy egy munkahelyre bejárva a napi feladatokat elvégezve nem ébrednek benned kétségek. Grafikusként azonban nem mindig könnyű elindulni a saját lábunkon. Az ügyfelek megtalálása, a home office menedzselése és maga a munka megnehezíti, hogy bármerre haladjunk.

grafikus

A megfelelő ügyfélkör nélkül sokan meg sem kísérelnek otthagyni egy stabil munkahelyet, hogy szabadúszó grafikusok legyenek. Az egyik legnagyobb nehézséget sokszor a megkeresések hiánya és az ügyfelek értetlensége jelenti. Sokan nem keresnek maguknak grafikust, hiszen egy képet ők is meg tudnak szerkeszteni. Persze látszódik egy weboldalon vagy hirdetésen, hogy profi munka-e, ki készítette el. Ha pedig ezek az emberek nem fordulnak inkább grafikushoz, akkor a grafikusnak se lesz munkája.

Mikor sokalljuk az árat, érdemes belegondolni, hogy egy grafikus munkája nem csak a szépérzékéből áll, vagy a programismeretéből. Rengeteg tanulás, egyetemi évek és még több gyakorlás áll amögött a tudás mögött, hogy felismerje, mire van szüksége az ügyfélnek.

Ha az ember szabadúszó grafikus szeretne még lenni, akkor érdemes elgondolkoznia azon, hogy hogyan fogja kifizetni a számláit. Illetve, ha már számlák, hogy hogyan fog számlát adni az ügyfeleknek. Akár kicsi, akár nagy vállalkozásunk van, a Billingo rengeteg stressztől és fejfájástól tud megszabadítani minket. Ha pedig számlát kell kiadnunk, akkor kell egy számlázóprogram.

Ezeknek a programoknak a rengetegében nehéz megtalálni az ideálisat, ami jól működik nekünk, tényleg megkönnyíti a munkánk és levesz a vállunkról egy csomó terhet.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top