Címlap » Inaktív Zenekarok » Olsen Banda

Kattints IDE!

Zenekar Ajánló

Olsen Banda

Képek és zenék

Inaktív..

Bemutatkozás

Generációk nőttek fel az Olsen Banda vidám, sete-suta gengszter-történetein. Kezdetben verhetetlennek látszott a felhőtlen kacagás, a jó hangulat, ám ez az évtizedek alatt kopásnak indult, elavult. Ekkor döntött úgy 2006-ban 5+1 bátor, vállalkozó szellemű egyén, hogy folytatja a régi dán hagyományokat, új köntösben, új image-el, amit a zenekar igazán magáévá tett az elmúlt évek alatt. Ami maradt, a garantáltan jó és felemelő hangulat, a „gengszter image” és a nemzetközi érthetőség… No persze és a színvonal, ami a zenekar életében elengedhetetlen…

– Hogy mi változott?
Pajszerek helyett hangszerek kerültek a kezekbe, angol, olasz, spanyol, portugál, szerb, stb. nyelveken szól az ének, minőségi a zene, a stílusok sokszínű palettájáról pedig jól lehet válogatni. A repertoárban megtalálható a lágy aláfestő zenéktől és andalító standardektől kezdve a pop-soul-funkyn át a pörgős diszkóig és Rock’N’Roll-ig minden, ami elengedhetetlen kelléke egy sikeres, nívós rendezvénynek, legyen az születésnapi-, céges-, club-jellegű- vagy esküvői – rendezvény, netalántán utcabál… Hívható a zenekar bárhova, szívesen emelik fényét bármely alkalomnak a fővárosban és vidéken, külföldön és belföldön egyaránt. Természetesen a zenekar naptára sem végtelen, viszont időpont egyeztetés és megrendelés után biztos nem kell búcsút mondani a leendő buli fergeteges hangulatának!

Zenekartagok

Puszti Zoltán – Benny
/gitár, ének, vokál/

“Mikor megszülettem, még együtt volt a Beatles. Már legkorábbi gyermekéveimtől elvarázsolt a beat és a pop rock. Kétéves koromban a nagybátyámnál a Lady Madonnára táncoltam. Állandóan kértem tőle, játszon nekem Beatles, Mungo Jerry, Sweet, Shocking Blue…stb. lemezeket. Ahogy az évek múltak, lemezgyűjteményem egyre nőtt és azzal párhuzamosan gazdagodott a zenei ízlésem is. 14 éves voltam, amikor elkezdtem gitározni. Egy évre rá megszereztem első elektromos gitárom, és összehoztam az első rock-csapatomat. Ezután több bandában is megfordultam, majd Újvidéken megalapítottam a (Vajdaságban ma már legendásnak számitó) Flying Rabbit együttest. Amióta Budapestre költöztem kerestem a helyem a zenében, zenekarok között, és végre megtaláltam az Olsen Bandában. Gitárosok akikre felnézek: Pat Metheny, Mike Stern, Al Di Meola, George Benson, John Petrucci, Steve Lukather…(hogy csak néhányat említsek). A magyar gitármesterek közül László Attilát és Babos Gyulát igen nagyra becsülöm.”

Suhajda Zoltán – Egon
/billentyűs hangszerek, ének, vokál/

“Már gyerekkoromban, zeneóvodában kezdtem zenei ‘pályafutásomat’. A miskolci Bartók konziból a bostoni Berklee College Of Music jazz főiskolára kerültem, ahol számos népszerű zenésszel volt alkalmam megismerkedni. A hosszú évek során szerzett tapasztalatokat kamatoztatva sok zenekarban megfordultam, számtalan stílust kipróbáltam és azt hiszem, ezzel a zenekarral révbe értem.”

Kaszti Dóra – Yvonne
/ének, vokál/

“Köszönöm, hogy zenélhetek… Köszönöm Bartha Tibornak, akinek segitségével a gimnazista évek alatt elkezdhettem kibontani szárnyaimat az éneklés terén, valamint egykori rajz tanáromnak, Szabó Gábornak, aki inspirált. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megannyi kitérő után olyen zenekarral térhettem vissza a zenébe, ahol a szakmai és emberi értékek egyaránt fontosak.”

Kömüves Attila – Kjeld
/dob, ütősök/

“42 éve láttam meg a napvilágot és 18 éves korom óta zenekarban zenélgetek. Kedvenc zenekarom az AC/DC és a sör. Nagyon szeretem az Üvegtigris c. filmet. Életem nagy álmai közt szerepel, hogy egyszer részt vegyek egy Oscar-dij átadáson, és felléphessek a Wembley stadionban az Olsen Bandával.”

Kategória: Inaktív Zenekarok, Partyzenekarok

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top