Címlap » Hírek » Kultúra » Amerikai külvárosi házak fa szerkezettel

Amerikai külvárosi házak fa szerkezettel

A házépítésnek is megvan a maga kultúrája és ahogy a világ minden területén folyamatos a fejlődés, úgy az építőiparban is.

Kattints IDE!

Ma már hazánkban is egyre népszerűbbek a könnyűszerkezetes házak, melyek előnyei megkérdőjelezhetetlenek: gyors és környezetbarát építkezés, kedvező árak és magas minőség.

Nem sokan tudják, de a könnyűszerkezetes építkezés már tízezer éves történettel bír. A Britannica számolt be arról, hogy ez az amerikai külvárosi házak szabványaként az 1840-es években Chicagóban kezdett el újra elterjedni. Azonban ez nem volt előzmény nélküli. A faszerkezetes épületek már több ezer éve az emberiség életének részei, hisz a fát könnyű megmunkálni, jól hozzáférhető és elérhető áron kapható, valamint ellenáll a környezeti hatásoknak is.

Észak-Amerikában, ahol nagyon sok a puha fás erdő, a második világháború után újra népszerűvé vált ez az építési technológia.

Nemcsak az számít, hogy milyen az épület váza, hanem az is, hogy milyen anyagból épül fel. Tégla, vagy könnyűszerkezet – ez a kérdés biztosan szóba kerül akkor, amikor valaki építkezni kezd. Ha pedig valaki környezetbarát megoldást keres, ami tűzállóságát és vízállóságát tekintve is kiváló tulajdonságokkal bír, annak érdemes megnéznie, hogy mit kínál a VarioSIP.

Egy olyan környezetbarát és megbízható technológiát, ami rugalmas, ütésálló, penész- és rovarálló is egyben. Olyan MgO lemezekről van szó, melyek kloridmentesek, és igazán magas minőséget képviselnek. Magnézium-oxidból, magnézium-szulfátból, fa aprítékból, perlitből, üvegszövetből és egyéb adalékokból állnak.

Természetes, mesterséges

olcso

Az építőanyagok a történelem során folyamatosan változtak, fejlődtek. Alapvetően megkülönböztetünk természetes és mesterséges építőanyagokat, a természetes anyagok közé tartozik például a homokkő, a mészkő, a gránit, a márvány vagy épp a pala. Míg a mesterséges építőanyagok sorában ott találjuk az üveget, a műanyagot, a betont, az alumíniumot.

Régen viszonylag szűk volt az építőanyagok kínálata, ma már ezt a döntést is sokféle szempontot figyelembe véve hozhatjuk meg, és sokféle anyag közül lehet választani. Érdemes szem előtt tartani ilyenkor a minőséget, tartósságot és azt is, hogy környezetbarát megoldást válasszunk.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top