Címlap » Hírek » Kultúra » Miért olyan sok manapság a válás?

Miért olyan sok manapság a válás?

Talán már közhellyé vált az a mondat, hogy régen nem volt annyi válás, de bizony van ennek alapja. Manapság egyre gyakoribb, hogy a problémák megoldása helyett inkább külön válnak az emberek. A válásnak számos oka lehet, de vannak olyan indokok, melyek meglehetősen gyakorinak számítanak.

Kattints IDE!

Az előző évben legalább négy sztárválás borzolta a kedélyeket és hökkentette meg az embereket, de nemcsak a celebek esetében olvasni manapság arról, hogy inkább külön váltak egymástól. A válások száma egyre magasabb, és nemcsak Amerikában, de Magyarországon is. A Portfólió nemrég cikkezett erről a témáról, és bizony sokakat foglalkoztat ez a kérdés, hogy miért is olyan gyakori a válás manapság. Tény ugyan, hogy régen nem volt ilyen magas ez a szám, ugyanakkor nem is nagyon volt „divat” a válás.

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor a dolgokat nem lehet már megoldani, sőt, nem is érdemes az adott kapcsolatot megmenteni, mert mindkét fél boldogabb lesz, ha külön válhatnak útjaik. Ugyanakkor nagyon sok esetben a párok nem ásnak a probléma mélyéra, hanem ez első nagyobb zökkenő, vita, vagy konfliktus után inkább szétköltöznek, elválnak, pedig lehet, hogy az adott kapcsolat még menthető volna.

A válások leggyakoribb okai

onbihi

Ahogyan azt már fentebb is említettük, a válásoknak rengeteg oka lehet bántalmazástól az elhidegülésig széles a skála, de vannak okok, melyek manapság nagyon gyakorinak számítanak.

Az egyik nagyon gyakori oka a válásnak, hogy a pár egyik tagja esetében bizony nagyon ketyeg az a bizonyos biológiai óra, nagyon szeretne családot, de nem találta meg a megfelelő párt. Bár így is megtalálhatjuk az igazit, a helyzet az, hogy a tapasztalat azt mutatja, a párok túlságosan hamar köteleződnek el, házasodnak össze, vállalnak gyereket, pedig nem is ismerik egymást igazán. A gondok persze hamar kiütköznek, ennek pedig válás lesz a vége.

A hűtlenség is nagyon előkelő helyen szerepel a válási okok listáján, de a ki nem mondott sérelmek is gyakori okozói a kapcsolat megszakadásának. Az eltérő nevelési stílus is meglehetősen sokszor vezet váláshoz.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top