Címlap » Hírek » Kultúra » Egyre több az amatőr író-meseíró Magyarországon

Egyre több az amatőr író-meseíró Magyarországon

Az írás egy rendkívül hasznos, érdekes és szórakoztató hobbi, és nem is gondolnánk, hogy milyen sokan űzik azt.

Kattints IDE!

Ma Magyarországon több ezer amatőr író és meseíró van, akik folyamatosan alkotnak, de kevesen tudják ezt róluk.

Az írásnak számos előnye van, legyen szó regényről, novelláról vagy meséről. Stressz levezetésnek sem utolsó, de a kreativitás fejlesztésére, és önmagunk megtalálásra, kifejezésére is nagyon hasznos. Rengetegen vannak ma Magyarországon, akik örömöt lelnek a szavak kreatív megformálásában, és számos zsánerben alkotnak. Az amatőr írók számára az online tér nagyon jó lehetőség a megjelenésre, sokan vannak viszont, akik még csak a saját maguk számára írnak, mert félnek a véleményektől.

Persze azok száma is magas, akik már kimerészkedtek az asztalfiók takarásából, és saját írói oldalt hoztak létre a közösségi médiában, esetleg tagjai valamilyen írós közösségnek. Online irodalmi magazin és gyűjtőportál is létezik már az irodalmi alkotásoknak, ahol sokan, akár álnéven is, de megosztják műveiket a nagyközönséggel.

Asztalfióktól a nyomdáig

mese

Akadnak olyan amatőr írók, akik valóban csak az írtnak, mert ez boldoggá teszi őket. Kifejezhetik önmagukat, de nem tervezik ezeket az írásokat másokkal is megosztani, csak magunknak alkotnak. Mások természetesen szeretnék megosztani az írásaikat a nagyközönséggel is, ennek egyik módja természetesen az online tér kihasználása.

Számos olyan oldal létezik már a neten, ahol meg lehet osztani a verseket és novellákat, de akadnak, akik saját weboldalt hoznak létre a műveik számára. Aki pedig elég merész és kitartó, akár nyomtatásban is viszont láthatja a műveit.

Manapság egyre több író gondolkodik magánkiadásban, ugyanis kiadóhoz bejutni rendkívül nehéz. A magánkiadás sem egyszerű, de egyáltalán nem lehetetlen. Rengeteg szabadúszó szerkesztő, tördelő és borítótervező van, akik segíthetnek ebben, és a nyomdák sem csak kiadókkal állnak szóba, magánkiadású könyvek nyomtatásában is segítséget nyújtanak.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top