Címlap » Hírek » Kultúra » Ipari épületből loft lakás

Ipari épületből loft lakás

Manapság egyre népszerűbbek az úgynevezett loft lakások. De mik is ezek, és honnan indultak el? Nos, a loft lakások az 1970-es években indultak hódító útjukra Angliából. Akkoriban számos gyár került bezárásra, aminek következtében számos gyárépület és ipari csarnok maradt üresen és kihasználatlanul.

Kattints IDE!

Lakások persze kellettek, hiszen igény volt rá, viszont az építkezésekhez nem volt megfelelő költségkeret. Így hát ezeket az ipari épületeket kezdték átalakítani lakhatási célokra, és ez a trend nemcsak Európát, de Amerikát is meghódította.

Hazánkban a kétezres évek elejére tehető ennek a trendnek a hódítása, és manapság is meglehetősen népszerű ez a lehetőség. A loft lakásokra jellemzőek a nagy terek, melyekben számos szoba és helyiség kialakítható. A nagy belmagasság szintén jellemző, így a galériás megoldások is könnyen kialakíthatóak. Lehetőség van falakat is felhúzni, akár téglából, akár gipszkartonból, de néha néhány térelválasztó polc vagy paraván is megteszi. Persze az ilyen otthonok egyik legvonzóbb tulajdonsága a nyitott tér.

Hogyan lesz egy ipari csarnokból kényelmes és meghitt otthon? 

loft

Elsőre talán nehéz elképzelni, hogyan lesz egy ipari épületből, mely annak idején gyár volt, meghitt és kényelmes otthon, hiszen ezekre az épületekre a csupasz téglafalak, a betonpadló és a rengeteg üvegfelület jellemző. Nos, ezeket az elemeket nem kell szükségszerűen megváltoztatni, hiszen modern és vagány stílust kölcsönözhet a helyiségnek a beton hidegsége és a számos üvegfelület felhasználása. Természetesen a beton egy olyan aljzat, amelyre szinte bármilyen burkolat lefektethető, ugyanakkor nem feltétlen kell megszabadulni tőle.

A betonpadlók manapság nagyon népszerűek, nemcsak a vizes helyiségekben és a konyhákban, hanem akár a nappaliban vagy a hálóban is. Természetesen ehhez népi felületkezelésre lehet szükség, de a megfelelő gépek használatával csiszolni és polírozni lehet a betont, mely így fényes és egységes felületté válik, modern hatást ad a helyiségnek, és még a minimalista stílusba is illeszkedik.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top