Címlap » Hírek » Kultúra » Kulturális különbségek a párkapcsolatokban

Kulturális különbségek a párkapcsolatokban

A szerelem nem ismer bőrszínt, társadalmi hátteret vagy kulturális határokat. Amikor valaki szerelembe esik, kapcsolatba lép egy más kultúrához tartozóval, előbb-utóbb felszínre törnek a különbségek.

Kattints IDE!

Annie Gurton párkapcsolati terapeuta arra nézve ad tanácsokat, hogy hogy kezelhetők ezek a problémák, különbségek.

Ha egy pár két tagja különböző kultúrákból érkezik, akkor valószínűleg másképp gondolkodik arról, hogy mi a helyes és mi a helytelen, eltérőek a törekvések, az ideálok és más értékeket vallanak olyan kérdésekben, mint a család, a pénz, a vallás és a szabadság.

A terapeuta azt mondja, hogy bizonyos szempontból minden kapcsolat magában foglalja a különbözőségeket, de az azonos közösségből származó párok esetében ezek a különbségek ízlésbeli kérdésekre korlátozódnak, és ez nem is baj. Ha valaki pontosan olyan akar lenni, mint a partnere, ha túlságosan nagy a szimbiózis, a kötődés, akkor kialakulhat a társfüggőség, ahol az egyik ember boldogsága a másikétól függ, ez pedig egy idő után fojtogatóvá válhat.

Azonban, ha a pár két tagja különböző kultúrákból érkezik, akkor ott akár hatalmas különbségek is lehetnek, melyek problémákat szülhetnek.

Ez esetben jó, ha a pár gondoskodik arról, hogy legyenek kommunikációs módszereik, hogy amint valamilyen kellemetlen érzés, gondolat vagy probléma felmerül, meg lehessen beszélni. El kell fogadni azt is, hogy ez időnként nehéz lesz és erőfeszítést igényel és érdemes elfogadni azt is, hogy több időbe telik, míg ez a kapcsolat megtalálja saját magát, mindkét fél egyetértését és megértését olyan kérdésekben, mint a vallás, a házimunka, a gyermekgondozás.

kamasz

A különböző kultúrák különböző szeretetnyelven kommunikálnak, egyes kultúrákban az érintés fontosabb, mint a beszéd, máshol pedig az ajándékozás a fő szeretetnyelv. Ha egy pár megosztja egymással ezirányú gondolatait, az igen jó kiindulópont lehet.

Érdemes ezeket a dolgokat tisztázni, a problémák ugyanis egy idő után más alakot is ölthetnek. A párkapcsolati gondok is állhatnak például a merevedési zavarok hátterében. A merevedési zavarok nem csak az idősebb korosztályt érintik, minden négy betegből egy 40 évesnél fiatalabb.

A merevedési zavarok hátterében olykor szervi, testi okok állnak, máskor viszont lelkiek, tehát ha ilyen zavarok támadnak, akkor érdemes mihamarabb feltérképezni az okokat. Hisz a merevedési zavar kezelhető.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top