Címlap » Hírek » Milyen a jó zenekar?

Milyen a jó zenekar?

< < Az esküvői zenekar megválasztásának útvesztői (a cikk 1. része)
< < Optimális zenekari létszám egy esküvőn (2. rész)

Esküvői Zenekarok listája »

(3. rész)

Egy kis szakma.
Ha olyan zenekar weboldalára tévedtek, ahol az ének alatt folyamatosan valamilyen hangszer játssza a dallamot, felejtős. És nem azért mert ez szabály, hanem mert zeneileg összeférhetetlen, csúnya. Vagy: két hangszer játssza párhuzamosan a dallamot, ahogy felénk mondták, falusi banda. Egyszerre két zenész soha nem játszhatja ugyan azt! (ilyen kis létszámú zenekarban)

Biztosan jó lesz a keresztapám ismerőse is, hiszen ő is szokott zenélni.. ismerős a dolog?
Az esetek nagy részében mindig balul sül el. Igen szokott 1 hónapban, egy félévben 1x! Vagy egy bizonyos helyen játszik hétvégeken, ahol „rétegzenét” kell játszani és nem ilyen sokszínű repertoár szükséges, mint egy lagziban. Mennyit szokott inni? Milyen hangszere, hangosítása van?
Ezek mind lényeges kérdések. Ott a lagziban már semmi nem változtatható! Hihetetlen, de számtalan nem fogadott telefonhívás (ami szombat este-éjjel érkezett) visszahívása ezt igazolja. Menjünk megmenteni a lagzit! Sok kollega számolt be hasonló esetekről.

Összegezve: sok jó zenekar van, de sajnos jóval több színvonal alatti, esküvőre, mások szórakoztatására alkalmatlan csapat van a piacon. Egyáltalán nem lehetetlen a számotokra legideálisabb megoldás megtalálása, csak kitartás és idő kérdése. A jó zenekarokat jóval a rendezvény előtt lefoglalják, (akár 1 év) ezért a szolgáltatók közül talán a zenekart kell leghamarabb foglalózni, illetve szerződni velük.

A cikket írta: Gede László – Leslie Music
www.zenekarokaz.hu

Kattints IDE!

Kategória: Hírek, Zene

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top