Címlap » Hírek » Zene » Beck András interjú – És az új klip: Hazai Nyár

Beck András interjú – És az új klip: Hazai Nyár

Beck Andrásnak hívnak, 30 éves vagyok. Ajkán születtem, a zene jelen volt bennem egész életemben, de csak a 20-as éveim elején éreztem, hogy nekem ez lesz az életem.

Kattints IDE!

22 évesen az életem egy olyan szakaszba lépett, ahol újra kellett gondolnom mindent és először csak basszus gitározni kezdtem egy ajkai Rock bandában, de aztán nem találtunk énekest, így a zenekar javasolta, hogy próbáljam meg az éneklést a gitár mellett, majd azt mondták jó lesz, de a kettő nem igen ment együtt, így maradt az éneklés… :-) Nagyon élvezni kezdtem, egy nagyon magába zárkózó ember voltam a zene előtt. Mondhatnám a zene mentett meg, a hatására nagyon sok kapu kinyílt bennem és egy teljesen más ember lettem… Nagyon hamar ez is lett az életem, sokan abba hagyták azóta, akikkel elkezdtem.

De nekem azóta is ez a mindenem. Rengeteg próbálkozásom volt zenekarokkal, majd próbálkoztam tehetségkutatókban is, de valahogy nem találtam a helyem se a zenében, sem az országban, így nagyon sok küzdelem után egy nap jött egy üzenet, hogy mehetnék külföldre, énekelhetnék sok embernek és körbe járhatnám a világot, érdekelne-e a munka? Azonnal igent mondtam és elkezdődött egy teljesen új élet.

Zenekarral mentem ki először, majd szóló énekesként színházban folytattam tovább, két évet dolgoztam, minden nap 1200 ember előtt léptem fel, csodálatos megtapasztalások értek a külföldi színpadon, viszont az élőzene, a zenekar varázsa annyira hiányzott, hogy később úgy döntöttem, mégis zenekarral folytatom tovább. Egy fantasztikus zenekar tagja lettem, amit Groove 6-nak hívnak, nagyszerű emberek , és fantasztikus zenészek közé csöppentem, igazán családra leltem és rengeteget tanultam és tanulok tőlük a mai napig a zenéről és az életről is.

Beck András

Beck András

Beck András

kép: zenet.hu

Körbe jártam Európát, csodálatos helyekre értem el, rengeteget zenéltem külföldön. Voltak kisebb – nagyobb sikerek is, de aztán egyre jobban elkezdett hiányozni a hazám, a fantasztikus és páratlan magyar nyelv. Azt éreztem, itthon a helyem és azt a sok energiát, amit eddig kint másoknak adtam, itthon szeretném a hazámban a népemnek adni és itt letelepedni. Úgy döntöttem, a sok sok hiába való próbálkozás és a kudarc ellenére mégis újra megpróbálom a szóló karriert itthon, és a rengeteg zenei meg tapasztalást, amit kint megéltem, igyekszem felhasználni és itthon kamatoztatni. Szeretnék értékeket létrehozni és adni ennek a csodálatos népnek… Hiszek abban, hogy sok mindenre vagyunk hívatottak és nagyon sok érték rejlik bennünk.

Elkezdtem együtt dolgozni Tóth Ádám zeneszerzővel. 4 dal el is készült már és folyamatosan jönnek az új dalok, illetve Gacsal Zsolt rendezővel, akivel 3 dalra klipet is csináltunk, mivel nyáron értem haza, úgy döntöttem egy nyári dallal indulok el itthon, amire hamar forgattunk is egy klipet Zsoltival. Nagyon szeretek velük dolgozni, így megkértem őket, hogy szerepeljenek a klipben is kedves párjával. A dal a barátságról, szerelemről, és természetesen a gyönyörű Magyarországról szól. 4 éve nem voltam nyáron itthon, a dal szövegét az Északi Sark közelében hajózva írtam meg. Becsuktam a szemem és elképzeltem a szépséges Balatont és a régi szép időket, ahogy régen a barátokkal ott nevetgéltünk, söröztünk, lángost ettünk és álmodoztunk az életről.

Küldöm mindenkinek sok szeretettel a dalt, a címe Hazai Nyár. Azért ezt a címet kapta, mert hosszú idő után itthon tölthetem a nyarat gyönyörű hazámban. Remélem, hamarosan végleg maradhatok itthon és itt zenélhetek véglegesen. Ádámmal és Zsoltival most dolgozunk keményen a dalokon és a klipeken a továbbiakban is, szeretnék indulni az Eurovíziós dalfesztiválon és minél több konceret adni szeretett hazámban.

Beck András – Hazai Nyár

Kategória: Zene

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top