Címlap » Hírek » Zene » Mennyire zavarja a hangos zene a háziállatainkat?

Mennyire zavarja a hangos zene a háziállatainkat?

Manapság egyre több ember tart lakásában valamilyen háziállatot. Legnépszerűbb még mindig a kutya és a macska, na meg a hörcsög és a vadászgörény. Amikor hazavisszük az új állatot, kell neki egy kis idő (1-2 hét) míg megszokja az új környezetét.

Kattints IDE!

Ha az új állat érkezése után rögtön egy biztonságosnak tűnő helyre bújik el, soha ne piszkáljuk, ne rángassuk ki onnan. Hagyjuk, hogy először megszokja a helyét és minket is. Állattal néha nem egyszerű együtt élni. Mivel mindegy állat más és más, legfőbb tulajdonságaik is csak akkor derülnek ki, mikor már pár hete nálunk van, mindenképpen türelmesnek kell lennünk vele.

Van az a fajta kutya, amelyik hatalmas vonyításba kezd, amikor a gazdija reggel elmegy dolgozni és van az a fajta, aki átalussza a napot és örül a nyuginak. És vannak azok az állatok is, akik a gazdi távollétében felforgatják az egész lakást. Vannak azonban az embernek is olyan szokása, mely igencsak zavaró lehet az állatok számára.

Hasznos infók háziállataink számára

Mennyire szabad hangos zenét hallgatni állat jelenlétében?

Mennyire zavarja a hangos zene a háziállatainkat?

Mennyire zavarja a hangos zene a háziállatainkat?

Ugye mindenki szeret zenét hallgatni? Főzés, takarítás, akár munka közben. Vagy a zene, vagy a rádió, vagy a televízió biztosan szól a háttérbe. De belegondoltunk már abba, hogy ez vajon kis kedvencünk számára mennyire lehet zavaró? Pedig rengeteg helyen hallhatjuk és olvashatjuk például azt is, hogy a kutyáknál a szaglás után a második legérzékenyebb érzékszerve egyértelműen a hallása.

Egy kutya ugyanis 5-10-szer élesebben és pontosabban hallja a hangokat és a zajokat, mint mi, emberek. Hasonlóan viselkednek a macskák és a rágcsálók is, a hirtelen, nagyon hangos zenét hallanak. Hallásuk sokkal élesebb, mint a miénk, ezért ha zenét szeretnénk hallgatni otthonunkban, mindenképpen legyünk figyelemmel arra, hogy kis kedvencünk is ott tartózkodik és hogy reagál erre. Vannak azonban olyan kutyák, akik ha olyan zenét hallanak, mely tetszik nekik, akkor vonyítással ők is beszállnak az énekbe.

Kategória: Zene

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top