Címlap » Hírek » Kultúra » Beépített szekrény – kezdjük a falazásnál

Beépített szekrény – kezdjük a falazásnál

A bútorgyártás néha egy-egy pontos összekapcsolódik az építőiparral. A beépített bútoroknál is találhatunk egy kicsike közös pontot, igaz, csupán tűhegynyit, de annál fontosabbat. Akár a konyhai beépített bútorzatra, akár a beépített gardróbokra gondolunk, lehetnek olyan megoldások, melyeknek már a ház, lakás építésekor meg kell alapozni.

Kattints IDE!

A beépített konyhabútoroknak sok esetben pultokra, köztes, vékony és alacsony falazásokra van szüksége, de a beépített gardróbszekrénynek is szükséges a megfelelő mélység kialakítás, már a falazáskor.

A ruhásszekrényeket, gardróbokat helyenként gardróbszoba váltja le, melynek már építkezéskor a terveken szerepelnie kell. ezeknek a kisebb helyiségeknek speciális kialakításra van szükségük. A legtöbb gardróbszobán nem találunk ablakot, hiszen a ruhák, cipők, kiegészítők és ékszerek porosodásához vezetne, ha túl sokat szellőztetnénk. Természetesen a holmijainknak szükségük van a szellőzésre, így ezt mindenképpen meg kell oldali. Ha van ablak a gardróbszobán, akkor is csak kicsike nyílászáróval találkozhatunk.

trend

Amennyiben nem konkrét gardróbszoba kerül kialakításra, de beépített szekrényt tervezünk, mindenképpen szükséges már az építkezésnél kitérni erre. A beépített szekrénynek ki kell alakítani egy megfelelő mélységet, körbe kell fognia a falnak, de nem lóghat ki a fal síkjából a lakótérbe. A bútorgyártás elemi kerülnek majd bele és rá, tehát szükséges egy szekrény belső, és néhány szekrényajtó, esetleg fiókos elem.

A szekrénybelső sok mindenből állhat. Elválasztók, polcok, vállfák számára akasztó, rekeszek, cipőtartó szükségeltetik bele, hogy a tárolás minél könnyebb, praktikusabb és átláthatóbb eredménnyel szolgáljon. A beépített szekrény ugyanúgy néz ki belül, mint egy átlagos szekrény, belső kialakítását magunk választhatjuk ki, mint az előre gyártott gardróbszekrények jelentős részél is.

A bútorgyártás és építőipar tehát apró pontokon, de kapcsolódni tud egymáshoz, kiegészítheti egymást. Fontos, hogy a különböző terek és speciális kialakítások megtervezését már az építkezés előtt gondoljuk végig, hiszen a belső tereink a felépített falaktól függenek. Hogy a felépített falak által közrefogott tereket miként bútorozzuk be, az már egy külön téma, de mivel a hely adott, csak véges számú és meghatározott méretű bútorok közül válogathatunk.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top