Címlap » Hírek » Kultúra » Patkányfogással ilyen karriert még egy macska sem futott be

Patkányfogással ilyen karriert még egy macska sem futott be

Egy vadonatúj alkalmazottja van már hónapok óta a brit miniszterelnöki rezidenciának, aki Larry név alatt egy igazi gyilkoló gépként bukkant fel a Downing Street 10-es szám alatt.

Kattints IDE!

A cicus egy menhelyről lett kimenekítve, ezáltal már ezzel óriási karriert futott be, hiszen korábban kóbor kandúrként tengette életét, ami nem kizárt, hogy hozzásegítette őt ahhoz, hogy tisztségét elvállalhassa.

A brit miniszterelnöki rezidenciának ugyanis szüksége volt egy olyan macskára, amelyik megfogja a környéken tengődő patkányokat, és ebből a célból több vetélytársával együtt is versenyre kelt, majd végül ő győzött, így egyszerű utcai cicusból hirtelen a világ egyik legnagyobb jólétébe csöppent. A macskának ugyanis a rezidencia összes helyiségébe belépése van annak érdekében, hogy felkutassa és megsemmisítse a lakásba beköltöző rágcsálókat.

Larry egyébiránt konkrétan egy patkánynak köszönheti az állását, amelyet a Downing Street 10 bejáratának lépcsőjén kaptak lencsevégre a sajtó munkatársai. A kormány ekkor azt közölte, hogy nem tervezik macska alkalmazását David Cameron körül, azonban időközben a helyzet megváltozott, és a kormány szóvivője közleményben tudatta, hogy meggyőzték a miniszterelnököt, aki engedélyezte, hogy az ország legjobb patkányfogó cicust alkalmazzák a rezidencián.

Patkányfogással ilyen karriert még egy macska sem futott be

Patkányfogással ilyen karriert még egy macska sem futott be

Érdekesség, hogy a ház négy teljes esztendőn át teljes egészében macskátlan volt, sőt mi több, a rezidencia egész utcája is. Ez alól egyedül a 2007-es év jelentett kivételt, amikor a 11-es szám alá beköltözött Alistar Darling pénzügyminiszter, aki macskájával együtt érkezett ide. Ezt megelőzően azonban egy évtizeden át egyetlen cica sem volt az utcában, de előtte egy igazán híres kandúr, Humphrey uralta a környéket, aki szó szerint tanyát vert a Downing Streeten, és kíméletlenül irtotta a környék egereit és patkányait.

Humphrey érdekessége, hogy kormányalkalmazott lett belőle, ezáltal még a bérlistára is felkerült, így szolgálataiért folyamatos ételt, almot és egyéb juttatásokat kapott a kormánytól. Érdekesség, hogy alkalmazása előtt a titkosszolgálatok ugyanúgy leellenőrizték a cicus múltját, mint bármelyik embernél, ezáltal egy komplett jelentés készült róla, amiből megtudhattuk, hogy imádja a munkáját, büntetlen előélettel rendelkezik, és nem keveredett sem szex-, sem kábítószerbotrányokba.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top