Címlap » Hírek » Kultúra » Milyen medencét választanak a legtöbben Magyarországon?

Milyen medencét választanak a legtöbben Magyarországon?

A fürdőzésnek évtizedekre visszanyúló hagyománya van hazánkban. Magyarország világviszonylatban első a termálforrások számát tekintve. Nem csoda hát, hogy mi magyarok nagyon szeretnünk fürdőzni. Sokan azonban mégis kerülik a strandokat. Ennek több oka is lehet.

Kattints IDE!

Vannak, aki a tömegeket és a sorban állást akarják elkerülni, de az is felfordul, hogy feszengenek bikiniben. Akármi is az ok, az ő számukra nyújt ideális megoldást a kerti medence. De milyen típusok közül választunk itthon?

Ha fürdőzni vágyunk az otthonunk kényelmében, elég, ha a nyári időszakban elsétálunk a legközelebbi szupermarketbe, és levesszük a polcról a nekünk legjobban tetsző medencét. Ebben az esetben is többféle fajta és méret közül válogathatunk. A legegyszerűbb típusok a merev falú vagy csővázas műanyag medencék.

Bár nagyon olcsónak mondhatóak (medence építés árakról itt érdeklődj), de télre vízteleníteni kell őket, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a tartási körülmények vagy környezeti hatások miatt hamar cserélni kell őket, előfordulhat, hogy évente.

Nem extra kívánság egy süllyesztett medence

sajatmedence

Aki már jelentős összegeket költött arra, hogy a használat vagy a helytelen tárolás miatt évente új medencét szerezzen be, előbb-utóbb elgondolkodik, hogy nem éri-e meg jobban egy tartósabb megoldás? A süllyesztett medencék beépítése költségesebb ugyan, de igazán időtálló. Egyre többen választják ezt a medencefajtát, és nem csak a gazdagabb családok körében. A középosztály is inkább a tartósabb kivitelt választja, azt, a mi hosszútávon jobban megéri.

A süllyesztett medencéknél megkülönböztetünk műanyag és épített medencét. Hazánkban a műanyag medence az elterjedtebb. Sokak számára ez a szimpatikusabb megoldás, hiszen nem csak olcsóbb, de gyorsabban beüzemelhető.

Az épített medencék is egyre jobban teret hódítanak a hazai pancsolók körében, mivel ebben az esetben is találhatunk már költségkímélő megoldásokat, és a medence úgyszólván elpusztíthatatlan, vagyis nem lehet tönkre tenni. A magyar szokások azt mutatják, hogy akinek van rá lehetősége, szívesebben ejtőzik a saját kertje biztonságában, mint a strandokon.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top