Címlap » Hírek » Kultúra » Terápiával a férfi problémák ellen

Terápiával a férfi problémák ellen

A férfi problémák és zavarok hátterében sokféle okok állhatnak, érdemes már az első tünetek megjelenésekor foglalkozni a témával.

Kattints IDE!

Sok esetben pár életmódbeli változtatás segít a bajok elmúlásán, azonban ha a merevedési zavarok, potenciagondok tartósan fennállnak, akkor bizony elkél a segítség.

Fontos, hogy akinek ilyen problémái vannak, keressen olyan szakembert, aki nem csak a tüneteket, hanem az okot is kezeli. Sok esetben megoldás lehet az egészségesebb táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a stressz minimálisra csökkentése. Azonban vannak olyan esetek is, amikor semmilyen egészségügyi, szervi ok nem áll a potenciagondok hátterében. Ilyenkor a lélek oldaláról kell megkeresni az okokat. Ehhez pedig szükséges lehet a szexterápia, párterápia is.

Lelki tényezők a háttérben

A healthline.com felmérése szerint a merevedési zavarok 10-25 százalékánál nem lelhető fel testi kockázati tényező. A kockázati tényezők közé sorolható az idős életkor, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a túlsúly, a dohányzás, az alkoholizmus, a mozgáshiány. Ha azonban e tekintetben minden rendben van, a problémák akkor is fennállhatnak, ilyenkor pedig nem szervei eredetű a merevedési zavar.

A háttérben ilyenkor mentális egészségügyi problémák állhatnak, mind amilyen a depresszió vagy a szex közbeni szorongás. Egy 2020-as tanulmány során megállapították, hogy a kognitív viselkedéses szexterápia és a gyógyszeres kezelés hatékony volt a nem szervi eredeti merevedési zavarok csökkentésével.

karos

A vizsgálatban résztvevők körében hatékony volt a terápia a szorongás csökkentésében. Az is hasznos lehet, hogy ha partnerrel tanácsadáson vesz részt az érintett, így mindketten megérthetik a problémát és a partner tud segítséget, támogatást nyújtani.

A szexterápia a pszichoterápia azon változata, melynek fókuszában a nemiség, a szexuális problémák állnak. Ennek nem csak maga a szexuális aktus a része, hanem az egész nemiség és sokszor kiderül, hogy a szorongás innen indul el.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top