Címlap » Hírek » Kultúra » Így lett festőművész a szikszói könyvelőből

Így lett festőművész a szikszói könyvelőből

Az embereket beállítottságukat és fogékonyságukat tekintve, mindig is próbálták csoportosítani, besorolni. Reál vagy humán szakos, gyakorlati vagy elméleti beállítottságú stb.

Kattints IDE!

Bizonyos kutatások már olyan eredményekig merészkedtek, hogy a jobb vagy a bal agyfélteke gyakoribb használata, ilyen és olyan képességek birtokára utalhat. A két véglet között valahogy sohasem hagytak lehetőséget, szerencsére egyre többen cáfolnak ezekre a tényekre rá. Mi sem bizonyítja jobban a szikszói könyvelő, aki magánéletben úgy döntött, hogy elkezd festeni. Gyönyörű alkotásaiból hamar kiállítást is tudott tartani.

A festés és könyvelés közös pontja

A szikszói lakos, Kavalecz Ildikó lecserélte számológépét és festeni kezdett. A könyvelőként dolgozó nő mindig is szerette a számok világát, azonban a romantika és az álmodozás sem állt messze tőle. Digitális festőprogrammal kezdte el új hobbiját, ami nagyon hamar egyik a kedvencévé vált. Elmondása szerint imádja a munkáját azonban, kell számára egy plusz élmény is melyet a vizuális alkotás teljes mértékben kitud elégíteni. Idővel már művészeti táborokban is részt vett mely során rengetek inspiráció érte. Az olajfesték illatától azonnal tudta, hogy számára a festést az, ami kiegészítheti mindennapjait.

festo

Az önképzést nem csak szakmájában a könyvelésben teljesítette, de a művészetben is. Az interneten keresztül talált rá nyári táborokra, olyan művészeti oldalakra melyek az amatőröket segítik. Stílusát tekintve a realisztikus képek azok, amelyek tetszettek neki, korábbi akril és absztrakt után. Elmondása szerint olyan útkereső, aki nem ragad le egy stílus mellett.

Sokan keresik már a képeit, azonban nehéz a megrendeléseket teljesíteni, hiszen a könyvelői munkája mellett sokszor kevés az ideje. Elkötelezettsége által azonban hamar az első kiállításán vehetett részt. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a kitartást és az elkötelezettséget nem csak a pénzügyi területen lehet kamatoztatni, de a művészetek világában is.

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top