Címlap » Hírek » Kultúra » Egy afrikai törzs, akik reszelt foggal élnek

Egy afrikai törzs, akik reszelt foggal élnek

Alacsony termetűek, de jól kiismerik magukat az erdőben, és fát rágnak, hogy cápafogakat varázsoljanak maguknak. Ilyenek a Ba’Aka törzs tagjai, akik a Közép-afrikai Köztársaság egy kis szegletében élnek.

Kattints IDE!

Életük a vadászaton és az erdő ismeretén alapul, amelyben 4000 éve rejtőzködnek, és amely segített nekik a túlélésben, hiszen a háborúk és még a rabszolgakereskedők elől is elmenekültek. Ha valaki megpróbálja megtámadni őket vagy betörni a területükre, ahol élnek, egyszerűen eltűnnek az erdőben.

Ezek a különleges emberek 1,20 és 1,50 méter magasak, félnomádok. A nyugati emberek ritkán látják őket, bár néhány szerencsés újságírónak sikerült már beférkőznie közéjük, hogy néhány napot eltöltsön velük a Dzanga-Sangha Nemzeti Park áthatolhatatlan dzsungelében, a Kamerun és a Kongói Köztársaság határához közeli védett területen.

Annak ellenére, hogy elszigetelten élnek, időnként megengedik a nyugatiaknak, hogy meglátogassák őket, a kulturális tevékenységért járó díj ellenében. Ettől függetlenül néhány évben mindössze 100 ember tévedt a területükre, ami azt mutatja, hogy nem igazán keresik a nyugat társaságát.

A fűrészelt fog szépsége

reszeltfog

Az elszigetelt emberek közel 4000 éve élnek önellátó életet vadászva és gyűjtögetve ezen az afrikai területen. Mindegyikük tetovált, a nők éles késekkel jelölik meg az arcukat, és erdei levelekkel dörzsölik be, amelyek kék, fekete vagy zöld árnyalatot kölcsönöznek nekik. A férfiak és nők a felső fogaikat úgy faragják, hogy a hegyük éles maradjon, mint a cápák állkapcsa.

Ezt kezdetleges és meglehetősen fájdalmas módon teszik. 9 vagy 10 éves korukban egy botra harapnak rá, és egy kővel vagy késsel formázzák a fogakat. Ezt a gyakorlatot az indokolja, hogy hosszú időt töltenek az erdőben vadászattal, és a hegyes fogak segítik őket a hús elharapásában és feldarabolásában.

Emellett esztétikai kérdés is, valamint a bátorságuk és a fájdalom elviselésére való képességük demonstrálása. Az éles fogakkal nem rendelkezőket gyengének tartják, akik nem házasodhatnak.

Írta: feherdental.hu

Kategória: Kultúra

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top