Címlap » Hírek » Zene » Alakul a Sziget 2015 programja!

Alakul a Sziget 2015 programja!

Ha augusztus, akkor Sziget! Budapest legnagyobb buliját, a Szigetet minden évben megtartják, és fiatalok tízezreit vonzza az egy hétig tartó bulifergeteg. Számtalan érdekes, jópofa és szórakoztató esemény, és persze sok-sok külföldi világsztár fog idén is eljönni hozzánk.

Kattints IDE!

A mi szigetünk

A mi szigetünk 1993 óta létezik – mára már Közép-Európa egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. A bulit Budapesten, az Óbudai-szigeten rendezik meg évről évre. A zajszint miatt a környéken élők sokszor panaszkodnak, de a bulit végül minden évben ugyanott rendezik meg. Már 1980-ban is voltak előzményei a Szigetnek, különféle kisebb bulikat tartottak ott. 1993-ban Diákszigetként indult a fesztivál pályafutása, akkoriban még inkább az alternatív és a rockzene szerelmesei találták meg a kedvenceiket. 1996-tól 2001-ig Pepsi Szigetként nevezték, 2002-től csak simán Sziget.

A fesztivál látogatóinak száma bőven háromszázezer fölött van 2000 óta, tavaly a csúcsdöntés is sikerült, összesen 415 szigetlakó volt jelen.

Minden évben óriási buli a sziget

Minden évben óriási buli a sziget

Sziget 2015

A buli ezúttal augusztus 10-től 17-ig fog tartani, a fellépők listája még bőven nincs kész. A program jelenleg kialakuló fázisban van, de például Robbie Williams már tuti, hogy jön, az elektronikus zene szerelmesei pedig például Avicii-nak örülhetnek. Több száz fellépőt nehéz felsorolni, a fesztivál hivatalos oldalán folyamatosan lehet tájékozódni, folyamatosan nő a nagy nevek listája.

A jegyeket már lehet tudni, hogy mennyire árazzák, a hét napos bérlet például 78 ezer forintért lehet a miénk július 31-ig. Az öt napos bérlet ára 69 ezer forint, a napijegyek 17-20 ezer forint között változnak, a -1 napra vonatkozik a drágább jegyár. A különböző kombinált bérletek, hétvégi beköltözőjegyek ára 4600 forinttól 88 ezer forintig terjed, érdemes a fesztivál oldalán tájékozódni.

Szállás és étel

Bár a hetijegyek tartalmazzák a sátrazást, nem mindenki szeretne a fesztivál területén nyugovóra térni, hiszen túlságosan sokat úgysem aludna. Még a fesztivál ideje előtt jóval érdemes szállások után nézni, ilyenkor ugyanis jóval olcsóbban lehet apartmant vagy hotelszobát bérelni. Sokan úgy gondolják, hogy a szállás bérléssel pont, hogy a buli hangulatából esnek ki, de ez azért nincs így: sokkal megnyugtatóbb, ha értékeinket biztos helyen tudjuk, ha nem a porban kell feküdnünk és sok ezer másik emberrel zuhanyoznunk. Nem is beszélve az éjjeli ricsajról, még füldugóval is nehéz lehet elviselni a zajokat, pláne egy hétig. Mindenképpen a harmadik kerület környékén érdemes panziót nézni, esetleg a híd túloldalán, a tizenharmadik kerületben.

Ha nem akarunk bent sok száz forintos italokat venni és sok ezerért enni, akkor mindenképpen menjünk ki, és ott fogyasszunk. Fedezzük fel, hol vannak a kis üzletek, és a benti ár töredékéért együnk, vagy menjünk éttermekbe, még úgy is olcsóbban jöhetünk ki.

Kategória: Zene

Vélemény írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top